Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Gramatica se întoarce ca materie de studiu în liceu. Cum și de când va fi modificată programa școlară

Publicat

Gramatica va fi reintrodusă în noile planuri cadru de la liceu, ca materie de studiu. Măsura va intra în vigoare, potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, din anul școlar viitor, respectiv din septembrie 2023. 

Practic, elevii care vor termina anul viitor clasa a VIII-a vor reprezenta prima generație care va studia gramatica în liceu.

În ședința de Guvern de miercuri, 13 iulie, au fost prezentate prezentate proiectele legilor Educației – Proiectul de lege pentru Învățământul Preuniversitar și Proiectul de lege pentru Învățământul Superior.

O altă precizare este aceea că media din gimnaziu nu va mai conta pentru admiterea la liceu. Se mai propune posibilitatea ca unele licee, mai exact colegiile naționale, să poată organiza admitere cu examen.

Cele două legi sunt în dezbatere publică, până în data de 24 august, iar propunerile pot fi transmise pe adresa de e-mail consultare.legieducatie@edu.gov.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax