Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Granița cu Ungaria, deschisă pentru români, în anumite condiții. Reguli pentru trecerea prin Punctul de Frontieră Nădlac I

Publicat

Autoritățile maghiare permit intrarea în Ungaria, cetățenilor Uniunii Europene, inclusiv celor români, în scopul intrării / tranzitării propriului teritoriu.

Măsurile au fost luate în urma înțelegerilor bilaterale dintre autoritățile de frontieră române și ungare pentru fluidizarea traficului de persoane între cele două țări, potrivit Poliției de Frontieră.

Acestea se aplică de vineri, 24 aprilie, iar persoanele pot intra în Ungaria în următoarele condiții:

– persoana efectuează un interviu medical la frontieră și nu prezintă simptome de infectare cu virusul COVID-19;

– îndeplinește condițiile de intrare prevăzute în Codul Frontierelor Schengen;

– poate face dovada cu documente, că îi este asigurată intrarea în țara de destinație.

Formalitățile de frontieră se derulează prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I, deschis în acest scop în intervalul 11.00-23.00 (ora României), potrivit sursei citate.

Autorităţile de frontieră din România şi Ungaria au decis să se permită deplasarea lucrătorilor transfrontalieri având cetățenia română sau ungară, cu domiciliul sau reședința în limita a 30 de kilometri de la linia de frontieră către interior, prin punctele de trecere a frontierei Cenad, Nădlac, Turnu, Vărșand, Salonta, Borș, Săcuieni, Urziceni și Petea, conform Ordonanței Militare nr. 8 din 9 aprilie 2020.

Lucrătorii transfrontalieri sunt exceptați de la măsurile de izolare la domiciliu sau de carantinare dacă, la intrarea în România din Ungaria, nu prezintă simptome asociate COVID-19.

Prin lucrător transfrontalier se înțelege persoana care face dovada că locuiește și lucrează într-o rază de 30 km de o parte sau de alta a frontierei de stat româno-ungare, calculată de la cel mai apropiat punct de trecere a frontierei deschis traficului de persoane, și care se reîntoarce la locuință cel puțin o dată pe săptămână.

sursă: politiadefrontiera.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax