Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Grant direct de 100 de euro la hectar, acordat de Guvern fermierilor din sectorul vegetal. Care sunt condițiile

Publicat

Grant direct de 100 de euro la hectar cultivatorilor din sectorul vegetal. Guvernul a aprobat acordarea unui grant direct de 100 de euro la hectar cultivatorilor din sectorul vegetal, la culturile înfiinţate în toamna anului 2022, a anunţat joi, 18 ianuarie, purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

„Vreau să punctez şi un sprijin acordat astăzi, prin decizia Executivului, pentru sectorul vegetal. Este vorba despre acordarea unui grant direct în vederea compensării parţiale a creşterii costurilor de producţie, recoltare, transport şi depozitare a recoltei agricole vegetale primare obţinute la culturile înfiinţate în toamna anului 2022 şi recoltate pe parcursul anului trecut.

Grantul direct, din cadrul prezentei scheme, reprezintă o plată compensatorie pe suprafaţă, care constă în echivalentul în lei a 100 euro per hectar, ce se acordă unei întreprinderi care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei primare de produse agricole pentru suprafeţe de teren arabil cultivate în toamna anului 2022 pentru un număr maxim de 162.640 de beneficiari.

Valoarea maximă a grantului direct acordat pe întreprindere beneficiară nu poate depăşi echivalentul în lei a 280.000 de euro, iar resursele financiare totale acordate acestei scheme de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Agriculturii, bugetul total este aşadar de 1,2 miliarde lei, reprezentând echivalentul a 243,2 milioane de euro”, a precizat Mihai Constantin.

Grant de 100 de euro în sectorul vegetal. Condiții de eligibilitate

Potrivit Guvernului, grantul direct din cadrul prezentei scheme reprezintă o plată compensatorie pe suprafață care constă în echivalentul în lei a 100 euro/hectar, care se acordă unei întreprinderi care își desfășoară activitatea în domeniul producției primare de produse agricole, pentru suprafețe de teren arabil cultivate în toamna anului 2022, pentru un număr maxim de 162.640 beneficiari.

Condițiile de eligibilitate sunt următoarele:

a) depunerea unei cereri de plată în anul 2023, pentru o suprafața determinată de minimum 1 ha, pentru  una sau mai multe dintre culturile prevăzute în anexa nr. 1 până la termenul limită de depunere din anul 2023

b) beneficiarii nu sunt în dificultate, respectiv în lichidare sau în faliment, la data depunerii cererii de solicitare a ajutorului de stat, în baza evidențelor Oficiului Național al Registrului Comerțului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax