Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Grecia a anunțat că intră, de sâmbătă, în carantină totală, până pe 30 noiembrie. Principalele restricții

Publicat

Grecia intră în carantină totală începând cu ziua de sâmbătă, timp de cel puțin 3 săptămâni, după ce, miercuri, a înregistrat peste 2.600 de cazuri de COVID-19, un număr record pentru această țară. Potrivit MAE, începând din data de 7 noiembrie 2020 (ora 6:00), se instituie regimul de carantină (lockdown) pentru întreg teritoriul Republicii Elene, măsură care va fi în vigoare până la data de 30 noiembrie 2020.

Principalele restricții anunțate sunt următoarele:

  • părăsirea domiciliului se va face cu transmiterea prealabilă a unui SMS la numărul de telefon 13033;
  • interzicerea circulației între județe (cu excepția situațiilor de urgență);
  • supermarketurile, farmaciile, spitalele și centrele de prim ajutor vor funcționa în baza unui program orar special care va fi anunțat ulterior;
  • rămân deschise grădinițele și școlile primare (clasele I-VI).

Celelalte măsuri adoptate până în prezent rămân în vigoare.

Restricții de intrare în Grecia: 

Începând cu 03.11.2020 și până la 27.11.2020, autoritățile elene au decis instituirea regimului de ”lockdown” pentru regiunea Serres, respectiv orașul Salonic, circulația fiind interzisă total pe timpul nopții (21:00-05:00) cu excepția persoanelor care se deplasează la serviciu sau pentru asistență medicală de urgență.

Pentru toate deplasările zilnice/uzuale, locuitorii/rezidenții regiunii Serres (inclusiv Salonic) trebuie să anunțe, respectiv să primească acceptul autorităților, prin intermediul unui SMS, în legătură cu scopul deplasării/părăsirii locuinței.

Autoritățile elene mențin măsurile impuse la intrarea în Grecia până la data de 08 noiembrie 2020 (ora 23:59), cu mențiunea expresă că acestea pot fi modificate oricând, fără niciun preaviz în cazul creșterii numărului persoanelor infectate.

Măsura prezentării unui test molecular negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, prelevat cu 72 ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene, respectiv a obligativității completării formularului PLF și a prezentării codului QR la intrarea pe teritoriul elen, se aplică tuturor categoriilor de persoane care intră pe teritoriul Greciei, pe cale terestră și maritimă, prin toate punctele de trecere a frontierelor cu statele vecine Republicii Elene, inclusiv Kulata-Promachonas.

Aceste măsuri, inclusiv prezentarea unui test molecular negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, prelevat cu 72 de ore anterior intrării în Grecia, se aplică și tuturor persoanelor care sosesc în acest stat din România, Bulgaria, Emiratele Arabe Unite, Malta, Belgia, Spania, Albania, Macedonia de Nord și Ungaria, pe cale aeriană.

Măsura prezentării la frontieră a unui test molecular negativ pentru infecția cu COVID-19 nu se aplică în cazul minorilor cu vârsta de până în 10 ani.

Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie prezentate în limba engleză și să conțină numele și prenumele persoanei testate, precum și seria și numărul cărții de identitate sau ale pașaportului persoanei respective.

Prezentarea unui certificat care să ateste rezultatul negativ al testului COVID-19 nu exclude procedura testării aleatorii și nici completarea formularului electronic PLF/Passenger Locator Form și prezentarea codului QR.

Reglementările se aplică următoarelor categorii de persoane: cetățenii care călătoresc în scopuri esențiale în Republica Elenă și care erau anterior scutiți de la obligativitatea prezentării testului pentru COVID-19, cetățenii greci și cetățenii străini cu rezidența în Republica Elenă, respectiv străinii care călătoresc în Republica Elenă în scop turistic.

Tranzitul camioanelor pentru transportul de mărfuri este posibil prin toate punctele de control ale frontierei terestre a Republicii Elene, fără ca șoferii acestora să necesite deținerea unui test molecular negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2.

Toate aceste măsuri se vor aplica până la data de 08 noiembrie 2020 (ora 23:59), cu mențiunea că pot fi modificate oricând, fără preaviz, de către autoritățile elene competente.

Citește mai multe detalii aici

sursa: mae.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax