Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Grecii estimează un număr record de turiști români în 2023. Încasările au crescut mult față de perioada de dinaintea pandemiei

Publicat

Grecii estimează un număr record de turiști români în acest an. Deși datele nu sunt încă centralizate pentru că nu s-a terminat sezonul, se pare că în acest an, peste 2 milioane de români și-au petrecut deja sau urmează să își petreacă concediul în această țară. 

Este un număr mai mare față de nivelul de dinaintea pandemiei, când numărul turiștilor români în Grecia ajungea la aproximativ 1,3 milioane.

Sunt sau nu gratuite plajele din Grecia? Mișcarea ”plaje libere” ia avânt, după un sezon cu șezlonguri la prețuri exorbitante

Potrivit datelor de la Bank of Greece, până acum Grecia înregistrează o creștere semnificativă a veniturilor față de anul trecut.

Încasările de călătorie în perioada ianuarie-aprilie 2023 au înregistrat o creștere de 38% față de perioada corespunzătoare din 2022 și s-au ridicat la peste 1,4 miliarde de euro.

În primele 5 luni ale anului, peste 1,2 milioane de turiști au sosit în Grecia cu avionul, potrivit news.gtp.gr.

În total, sosirile internaționale aeriene și rutiere în Grecia au totalizat 7,6 milioane în primele cinci luni ale anului 2023, în creștere față de 2019 (când au fost 7,5 milioane).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax