Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Green Fashion Show la Alba Iulia. „E COOL!” 2024, campanie de sensibilizare pe teme ecologice în liceele din Alba (P)

Publicat

Agenția Locală a Energiei Alba (ALEA) împreună cu Consiliul Județean Alba organizează a XI-a ediție a GREEN FASHION SHOW din cadrul Campaniei ECOol.

Aceasta este menită să sensibilizeze elevii și cadrele didactice față de mediul înconjurător prin implicarea lor într-o activitate inovatoare care încurajează lucrul în echipă și stimulează creativitatea elevilor.

Campania ECOol se prezintă sub forma unui concurs. Elevii de liceu, organizați în grupuri, creează costume din materiale reciclabile și reciclate. Scopul este de a refolosi deșeurile într-un mod original și creativ, transformându-le în îmbrăcăminte spectaculoasă.

Campania ECOol: parada „Green Fashion Show” în Cetatea Alba Carolina

Apogeul campaniei va avea loc pe 27 mai 2024, la Palatul Principilor din Cetatea Alba Carolina, începând cu ora 18.00, unde va avea loc parada „Green Fashion Show”.

Aici, elevii își vor prezenta creațiile într-un spectacol de modă ecologică, urmat de un concert susținut de popularul artist Lino Golden.

Campania ECOol: parada „Green Fashion Show”. Premii

Cele mai remarcabile contribuții vor fi răsplătite cu premii generoase, distribuite pe trei categorii principale:

Premii de grup:

  • Cea mai bună reprezentație
  • Cea mai bună colecție de costume
  • Cel mai convingător mesaj eco

Aceste premii vor consta în participarea la o excursie tematică, oferindu-le elevilor ocazia de a explora și învăța mai multe despre protecția mediului.

  • Cel mai original grup  – pe lângă cele 3 premii de mai sus, ca noutate absolută, anul acesta se va acorda și premiul oferit de partenerul evenimentului, Caresta pentru originalitate; acest premiu va recompensa grupul care folosește materialele reciclabile într-un mod inovativ și original.

Premii individuale:

  • Cele mai bune creații vestimentare din fiecare grup. Costumele vor fi expuse într-un spațiu expozițional pus la dispoziție de partenerul evenimentului, Caresta.
  • Cele mai bune prezențe scenice (5 premii). Elevii vor beneficia de ședințe foto realizate de fotografi profesioniști.

Campania ECOol: parada „Green Fashion Show”. Participanți și obiective

Anul acesta, aproximativ 150 de elevi din liceele județului Alba care s-au înscris în Campania ECOol vor participa la Green Fashion Show, demonstrând un interes crescut pentru activitățile ce îmbină atitudinea ecologică cu evenimentele „cool”.

Campania ECOol nu doar că educă tinerii cu privire la importanța protejării mediului, dar îi și implică activ în procese creative și colaborative, contribuind astfel la formarea unei generații mai responsabile și mai conștiente.

Campania ECOol din 2024 continuă tradiția de a promova sustenabilitatea și creativitatea în rândul tinerilor din Alba, transformând deșeurile în modă și educând prin divertisment.

Organizatorii ALEA și CJ Alba precum și partenerii Primăria Municipiului Alba Iulia, Inspectoratul Școlar Județean Alba, Centrul de Cultură ”Augustin Bena” din Alba și Caresta vă așteaptă cu nerăbdare la eveniment să descoperiți ingeniozitatea elevilor la Green Fashion Show și să celebrați împreună spiritul ecologic.

Comunicat

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax