Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Gregorian Bivolaru, ELIBERAT din penitenciar. Procurorii nu au contestat decizia instanţei

Publicat

bivolaru 1 Gregorian Bivolaru va fi eliberat condiţionat, miercuri, după ce procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița nu au făcut contestaţie la decizia de eliberare a instanţei.

Bivolaru a fost condamnat în 2013, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în rejudecare, la şase ani de închisoare cu executare, pentru relaţii sexuale cu un minor.

Fondatorul MISA a fost căutat mai bine de 10 ani de autorităţile române după ce a fugit din ţară în anul 2004. A fost prins şi arestat în Suedia, unde a cerut azil politic.

Toate solicitările de extrădare au fost respinse de autorităţile suedeze, dar într-un final, Bivolaru a fost prins la Paris, în februarie 2016, şi extrădat apoi în România, unde îşi ispăşeşte pedeapsa în Penitenciarul Bistriţa.

Procurorii au susţinut la procesul de la ÎCCJ că, în perioada 2002 – martie 2004, Gregorian Bivolaru, folosindu-se de calitatea declarată de „profesor yoga” şi „mentor spiritual”, prin abuz de autoritate şi tinere în stare de aservire, a recrutat, pentru exploatare sexuală, o minoră, cursantă yoga, cu care a întreţinut, în mod repetat, acte sexuale şi de perversiune sexuală, oferindu-i diverse sume de bani şi alte foloase. De asemenea, potrivit procurorilor, Bivolaru a atras, prin asigurarea mijloacelor financiare de subzistenţă şi remiterea altor foloase materiale, pe Maria Mirona Farcasi, cursantă yoga, în practicarea unor acte sexuale cu minora M.D.

Gregorian Bivolaru a mai fost acuzat că, în perioada ianuarie-noiembrie 2000, precum şi în aprilie 2003, a întreţinut acte sexuale cu alte două minore, folosindu-se de calitatea sa de mentor spiritual.

Gregorian Bivolaru a fost adus în România în vara anului trecut sub escortă, dupa ce magistratii francezi au decis că acesta poate fi extrădat.

FOTO-VIDEO: Gregorian Bivolaru își compară suferința cu cea a lui Iisus Hristos. „Guru” de la MISA, din nou la Curtea de Apel Alba Iulia

În acest an, Bivolaru a fost adus de mai multe ori la instanţele din Alba, unde a cerut redeschiderea procesului penal în urma căruia a fost găsit vinovat şi condamnat la şase ani închisoare, de către Tribunalul Sibiu, pentru act sexual cu un minor. Nu a reuşit să convingă instanţa din Alba Iulia că este justificată cererea sa, iar Curtea de Apel i-a respins apelul.

La Bistriţa, însă, pe 7 septembrie, magistraţii au decis eliberarea sa condiţionată, iar procurorii nu au făcut contestaţie, până la termenul ce a expirat marţi, 12 septembrie, ora 24.00.

surse: digi24.ro, hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax