Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Gregorian Bivolaru se va judeca cu Statul Român la Curtea de Apel Alba Iulia. Motivul: daune morale de 50.000 de euro

Publicat

Fostul lider al MISA (Mișcarea de Integrare Spirituală în Absolut) Gregorian Bivolaru, se va judeca cu statul Român, la Curtea de Apel Alba Iulia. 

Motivul procesului: România trebuie să îi platească fondatorului celei mai mari școli de yoga din Europa, 50.000 de euro. Statul a fost obligat de Tribunalul Sibiu, la plata sumei de bani cu titlul de despăgubire. 

O despăgubire pentru faptul că a avut statutul de inculpat într-un dosar penal timp de 17 ani. Mai exact, justiția din România nu a reușit să îl condamne pe Bivolaru într-un dosar pentru trafic de persoane și grup infracțional organizat.

Urmărirea penală a început în 2004, iar în 2021 dosarul a fost închis deoarece a intervenit prescripția faptelor.

Bivolaru a dat în judecată statul Român, la Tribunalul Sibiu, iar în data de 5 iulie 2023 a câștigat.

”Instanța reţine şi prejudiciul moral invocat de reclamant privind afectarea imaginii sale, afectarea vieţii private, fiind perceput în comunitatea în care a trăit ca inculpat într-un dosar penal de-a lungul unei perioade de timp nerezonabile, astfel cum rezultă din declaraţia martorei audiate în cauză şi înscrisurile depuse la dosar referitoare la prezentarea dosarului penal în mass media.

De asemenea, se reţine că a fi parte într-o procedură penală pe o durată de aproximativ 17 ani constituie o afectare gravă a modului de viață, a stării psihice şi emoționale a unei persoane”, au precizat magistrații din Sibiu în motivarea instanței.

Reprezentații statului au făcut apel la decizia Tribunalului Sibiu, iar dosarul a ajuns pe rolul Curții de Apel Alba Iulia, în data de 19 octombrie.

Magistrații instanței superioare vor da o decizie definitivă în acest caz.

Momentan dosarul nu a primit un prim termen de judecată.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax