Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Greșeala unui bărbat din Alba care conducea cu un permis cumpărat pe Facebook cu 2000 de euro. Cum s-a dat singur de gol

Publicat

Un bărbat din Ocna Mureș va fi judecat pentru uz de fals după ce autoritățile din Alba au descoperit că folosea un permis fals de conducere. 

Fapta bărbatului mai putea să treacă neobservată o vreme, însă acesta a mers singur la biroul de eliberare persmise, pentru a schimba documentul. 

Nu a fost deloc greu pentru cei de la permise să vadă că actul este un fals. Drept urmare bărbatul a ajuns în atenția anchetatorilor care i-au întocmit un dosar penal.

Recent dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară.

Mai exact în data de 9 octombrie 2023 magistrații Judecătoriei Aiud au dispus începerea judecății pe numele bărbatului.

Potrivit motivării instanței, ”în luna iulie/august a anului 2020 (fără a se putea stabili cu exactitate data), inculpatul, în timp ce se afla pe teritoriul Germaniei, a găsit prin intermediul platformei de socializare Facebook o persoană care i-a promis că-i va obţine un permis de conducere eliberat de autorităţile britanice, fără a fi necesar să urmeze cursurile vreunei şcoli de şoferi şi fără a trebui să conducă, sens în care inculpatul a pus la dispoziția respectivei persoane (a comunicat) datele sale de identificare, precum și poza sa în vederea falsificării documentului denumit DRIVING LICENCE emis pe numele inculpatului, achitând în schimbul acestuia suma de 2000 euro prin intermediul serviciului bancar Moneygram, inculpatul intrând în posesia permisului de conducere falsificat în cursul lunii august 2022.

Ulterior, în data de 18.09.2022, inculpatul s-a deplasat la Serviciu de permise și înmatriculări din  Alba ocazie cu care a depus o documentaţie în vederea preschimbării permisului de conducere, folosind inclusiv permisul de conducere falsificat cu denumirea DRIVING LICENCE, emis pe numele inculpatului de către autorităţile britanice, valabil pentru categoriile B1/ B/ BE/ C1/ C/ C1E/ CE/ f/ k/ p / q, deşi cunoştea faptul că acest document oficial era falsificat întrucât nu susţinuse vreo testare teoretică ori practică în acest sens” se arată în motivarea instanței.

Drept urmare, bărbatul va fi judecat pentru uz de fals.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax