Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Greșeala unui polițist din Alba: A dat o sancțiune care nu există în Codul Rutier. Șoferul și-a căutat dreptatea în instanță

Publicat

O greșeală făcută de un polițist al IPJ Alba este detalitată de magistrații Judecătoriei Blaj, după ce un șofer și-a căutat dreptatea în instanță. 

În data de 29 iulie 2023, motivarea instanței a fost făcută publică ea fiind disponibilă pe portalul rejust.ro. 

Este vorba despre un șofer care a fost oprit de polițistul rutier și testat cu aparatul etilotest, care a arătat cantitatea de 0,03 alcool pur în aerul expirat. Șoferul a spus că nu a consumat alcool și a cerut să fie dus la spital pentru prelevarea de probe biologice.

Însă, în procesul verbal polițistul rutier a trecut ”suspendarea permisului de conducere pe o perioadă de 24 de ore”.

Mai mult de atât, după analizele de sânge, s-a dovedit că bărbatul nu avea alcool în sânge.

”Cu privire însă la sancţiunea complementară a suspendării dreptului de a conduce pe o durată de 24 de ore, instanţa constată că acesta este nelegală, întrucât, conform art. art. 102 alin.(3) lit. a) din OUG nr. 195/2002, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a faptei de conducerea sub influenta băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracţiune”, au precizat magistrații Judecătoriei Blaj în motivarea instanței.

Pe lângă eroarea comisă de polițistul rutier magistrații au luat în considerare și că șoferul a a ieșit negativ la testul de sânge.

Drept urmare judecătorii i-au dat câștig de cauză șoferului și au anulat procesul verbal de contravenție.

”Prin urmare, dat fiind că situaţia de fapt reţinută în sarcina petentului nu corespunde realităţii, instanţa va admite plângerea contravenţională şi va anula procesul-verbal de contravenţie, luând act că petentul şi-a rezervat dreptul de a solicita cheltuieli de judecată pe cale separată”, se arată în motivarea instanței.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax