Connect with us
Publicitate

AIUD

Greutățile unei femei din Alba, bolnave, executată silit pentru că nu a plătit gunoiul. A cerut să nu mai plătească taxa de timbru

Publicat

Greutățile cu care se confruntă unele persoane pot fi scoase la suprafață, chiar și pe rolul instanțelor de judecată. Este și cazul unei femei din Alba, grav bolnave, pentru care suma de 276,8 lei, taxa judiciară de timbru ar fi prea mare pentru un proces. 

Este vorba despre o femeie singură, cu un handicap grav, care a fost somată de Primăria Aiud să își plătească taxa de salubritate pentru ultimii 8 ani. 

Femeia a mers în instanță la Judecătoria Aiud, unde a contestat executarea silită, dar este nevoită să achite taxa judiciară de timbru.

Acesta a cerut instanței să fie scutită de la plata taxei, iar un proces în civil a fost deschis. În data de 27 septembrie 2023, magistrații au luat o decizie.

Este vorba despre o taxă judiciară de timbru de 276 de lei.

  • Taxele judiciare de timbru sunt sumele ce trebuiesc plătite de către toate persoanele care pornesc un proces în civil și reprezintă plata serviciilor prestate de către instanţele judecătoreşti. Mai pe scurt accesul la justiție este liber, dar de cele mai multe ori costă.

Cazul femeii care a cerut să fie scutită de la taxa de timbru

În fața instanței femeia a arătat că este o persoană cu handicap grav și are un venit lunar de 1544 lei din care 419 lei indemnizația de handicap și 1125 lei cea de invaliditate.

Din banii pe care îi primește își cumpără lunar medicamente, achită facturile și își asigura hrana.

A mai precizat că locuiește singură, într-o locuință de 18 metri pătrați formată dintr-o cameră și o bucătărie, ”modest mobilate şi relativ curat întreţinute, imobilul este racordat la reţeaua de electricitate şi apă curentă, iar încălzirea se realizează cu ajutorul unui şemineu cu lemne”, se arată în motivarea instanței.

A spus că a mers în instanță pentru contesta executarea care vizează taxa de salubritate (neplătită) stabilită pentru perioada 30.11.2015-29.12.2012.

Instanța a decis să plătească doar jumătate

”Instanţa urmează să admită în parte cererea de ajutor public judiciar şi să dispună reducerea cu 50 % a taxei judiciare de timbru în cuantum de 276,8 lei, astfel cum a fost aceasta stabilită, urmând ca petenta să achite suma de 138,40 lei”, au decis judecătorii din Aiud.

Mai pe scurt femeia va avea de plătit 138 de lei, în loc de 276, taxa de timbru.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Groza Marius

    sâmbătă, 28.10.2023 at 09:35

    Cum am putea lua legatura direct cu dna?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax