Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Greva de pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda: CNAIR spune că este cu plățile la zi față de constructorul Aktor

Publicat

Compania de Autostrăzi anunță că este cu plățile la zi față de constructorul de pe lotul a doilea al Autostrăzii Sebeș-Turda, Aktor SA și că a solicitat ”în numeroase rânduri să platească la timp prestatorii și furnizorii”, în contextul în care un subcontractant a făcut astăzi grevă pe șantier.

Reamintim că una dintre firmele care fac lucrări pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda și care a subcontractat executarea terasamentelor de la Aktor a inițiat, luni, un protest, pentru a trage un semnal de alarmă asupra situației cu care se confruntă.

Potrivit acestora, lucrările la terasamente executate de firmă au fost oprite, din cauza lipsei de material și facturilor de circa 4,5 milioane lei, neplătite de către contractant. Contactați de Alba24, reprezentanții contractorului general nu au dorit să comenteze momentan situația și au promis că vor reveni cu un punct de vedere.

Citește și VIDEO: GREVĂ pe Lotul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda. Lucrări oprite, zeci de utilaje blocate pe șantier, plăți restante

”CNAIR face următoarele precizări:

În prezent, CNAIR este în grafic cu plățile către Asocierea Aktor Technical Societe Anonyme (AKTOR SA) – S.C. EuroConstruct Trading 98 S.R.L., Antreprenorul lotului 2 al Autostrăzii Sebeș – Turda.

În acest an, CNAIR a solicitat Antreprenorului în numeroase rânduri să platească la timp prestatorii și furnizorii, tocmai pentru a evita apariția unor astfel de situații.

Precizăm că CNAIR i-a convocat astăzi, 25 noiembrie 2019, în regim de urgență, pe factorii de decizie ai Antreprenorului ca să prezinte situția plăților restante în cadrul acestui proiect, precum și calendarul achitării acestora.

În condițiile în care CNAIR este cu plățile la zi față de Antreprenor, acțiunea de astăzi este consecință a nerespectării raporturilor dintre Antreprenor și Subcontractant”, precizează CNAIR, într-un comunicat de presă.

Șeful de șantier din partea firmei Marcotim Impex SRL Ciucea, Mircea Rotar, a precizat luni că în ultima perioadă nu au mai primit material (pământ și balast) pentru a continua lucrările de terasamente pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda și că, în ciuda faptului că a trimis notificări autorităților și firmei Aktor, nu a primit niciun răspuns.

Firma așteaptă acum cu 80 de utilaje și aproximativ 100 de oameni să primească material pentru a continua lucrările.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax