Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Greva din Educație a fost SUSPENDATĂ, școlile se DESCHID. Anunțul și avertismentul sindicatelor din Învățământ

Publicat

Sindicatele din Învățământ au dat luni un răspuns la ultima ofertă a guvernului, de creștere a salariilor cu 25%. Profesorii suspendă greva. 

Tot luni, premierul Nicolae Ciucă este așteptat să-și dea demisia pentru a începe „rotativa”, ceea ce va bloca complet orice alte negocieri cu sindicatele.

Sindicaliștii rămân totuși nemulțumiți de faptul că creșterea salariului de la 1 ianuarie 2024, cerută de profesori, nu este în proiectul de ordonanță de urgență publicat de Guvern, ci doar în nota de fundamentare.

Ședința de guvern în care urmează să se decidă majorările salariale a început.

Decizia sindicatelor s-a lăsat așteptată pentru că oamenii nu erau siguri în ce măsură pot obliga executivul să-și respecte promisiunile, în condițiile în care acestea nu se regăseau în textul ordonanței ci doar în nota de fundamentare.

În plus, ar urma să fie puse în practica de un alt guvern și de alți miniștrii.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET”, în urma consultării liderilor organizațiilor sindicale afiliate, în cadrul ședințelor Colegiilor liderilor celor două federații, au luat decizia suspendării grevei generale, condiționată de instituirea, în ordonanța de urgență ce urmează a fi aprobată în ședința de Guvern de astăzi au anunțat sindicatele.

Avertismentul sindicatelor: În situația în care în textul noii legi a salarizării nu se vor aplica principiile cuprinse în ordonanța de urgență, greva va fi reluată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate