Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

GREVĂ generală timp de o zi, în 12 iulie, în administraţia locală. Angajaţii cer salarii mai mari, vouchere de vacanţă şi normă de hrană. Situaţia din ALBA

Publicat

PrimariaAlba IuliaFederaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) anunţă declanşarea unor greve generale în iulie. Salariaţii din primării şi consiliile judetene cer salarii mai mari, vouchere de vacanţă şi acordarea normei de hrană. Sindicaliştii din judeţul Alba adună în această perioadă semnăturile pentru participarea la protest.

FNSA – reprezentativă la nivel naţional pentru sectorul ,,Administraţie publică” – a înaintat Ministerului Muncii, în 13 iunie, notificarea privind declanşarea conflictului de muncă la nivelul sectorului de activitate reprezentat, ca urmare a refuzului Guvernului României de a soluţiona revendicarile salariaţilor din primăriile şi consiliile judeţene, se arată în comunicatul Federaţiei.

„Prin adoptarea OUG nr. 20/2016 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare, personalul care îşi desfăşoară activitatea în consiliile judeţene şi primăriile de pe întreg teritoriul ţării a fost vădit discriminat în raport cu angajaţii din administraţia centrală (care au beneficiat de creşteri salariale de până la 70%).

Constatând dezinteresul manifestat de către reprezentanţii Guvernului României faţă de problemele majore cu care se confruntă salariaţii din sectorul nostru de activitate şi faţă de situaţia disperată în care se află aceştia ca urmare a faptului că sunt şi rămân cea mai slab plătită şi discriminată categorie de salariaţi din sistemul bugetar, FNSA a declansat conflictul colectiv de muncă la nivel naţional – sector de activitate “Administratie public㔺i va organiza următoarele forme de protest:
– grevă generală de o oră în data de 5 iulie 2016;
– grevă generală de o zi în data de 12 iulie 2016;
– grevă generală pe termen nelimitat începând cu data de 19 iulie 2016„, mai arată sursa citată.

Potrivit sindicaliştilor din Primăria Alba Iulia, afiliaţi la FNSA, în această perioadă vor fi consultaţi membrii de sindicat pentru a vedea dacă participă sau nu la aceste forme de protest. Sindicate afiliate la FNSA mai sunt de la primăriile Aiud, Blaj, Ocna Mureş, Cugir, Sebeş, Zlatna, Abrud. Angajaţii de la Consiliul Judeţean Alba nu participă, deocamdată, la proteste.

Revendicările salariaţilor din administraţia publică locală:

„1. Acordarea normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală – acolo unde resursele bugetare permit acest lucru. Prin această modificare legislativă se elimină discriminările că din acelaşi buget local al unei instituţii, unii salariaţi primesc acest drept, iar alţii nu.

2. Acordarea voucherelor de vacanţă pentru salariaţii din administraţia publică locală.

3. Tinând cont de faptul că salariile funcţionarilor publici şi ale personalului contractual din administraţia publică locală sunt mai mici decât cele din administraţia publică centrală, majoritatea angajaţilor din administraţia publică locală având venituri salariale brute apropiate ca valoare sau chiar egale cu salariul minim brut pe economie (1.250 lei de la 1 mai 2016), solicităm majorarea salariilor de bază ale funcţionarilor publici şi ale personalului contractual din administraţia publică locală cu 25 %.

4. Eliminarea în totalitate a Art 32 (4) din OUG nr. 20/2016″, transmite FNSA.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax