Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Grevă în învățământ: Ce salarii vor sindicatele pentru un profesor debutant și pentru unul la final de carieră

Publicat

Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), a  dezvăluțit duminică seara care este nivelul de salarizare solicitat Guvernului.

El a spus că sindicatele vor ca noua salarizare a profesorilor să înceapă de la 4.000 de lei net pentru profesorii debutanți, adică echivalentul salariului mediu pe economie și 7.000 de lei pentru cei aflați la final de carieră.

Citește și Greva generală în învățământul preuniversitar: Școlile nu s-au închis. În ce condiții se țin cursuri

”A fost un eșec total, ne simțim jigniți, au venit cu aceeași ofertă ca acum 5 luni, deși atunci am respins-o. Am fost umiliți 33 de ani, a venit timpul ca umilința să înceteze”, a declarat Hăncescu la Antena 3.

Simion Hăncescu a mai spus că la negocierile de duminică liderii sindicali au propus guvernului să adopte o ordonanță de urgență cu o primă creștere de salarii, dar propunerea ”a fost respinsă din start”.

Mari probleme din punct de vedere al salarizării are și personalul administrativ, care încasează lunar bani extrem de puțini.

Negocierile cu Guvernul au eșuat, astfel încât angajații din învățământ vor fi mâine în grevă, cu mici excepții.

Foto: Arhivă – protest sindicate Alba Iulia 2023

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Pamfil

    luni, 22.05.2023 at 10:58

    dar o programa corespunzatoare secolului XXI nu doresc? dar niste legi ale educatiei mai corecte nu doresc?
    Sau ei doar aplauda liderii de sindicat, pioni ai partidelor si le convine sa angajeze pe pile (chiar si pe salariile alea mizere) tot felul de rude ca sa aiba si ele un loc caldut fara stres de unde sa iasa la pensie? Sunt destule „materii” fara rost si fara scop.
    Cat timp se mai taraganeaza cu o programa supra incarcata de mizerie doar ca sa aiba unii „norma” ?
    Cate „generatii de sacrificiu” mai sunt necesare?

    Dupa ce si de data asta liderii de sindicat isi maresc castigurile se opreste greva? Sau profesorii o sa faca greva in continuare pana isi obtin „indexarile” ?

  2. pilu

    luni, 22.05.2023 at 12:39

    Regula ar fi cam aşa, se măresc salariile la profesori(cum ar fi şi normal) dar automat cresc şi cele ale liderilor de sindicat, care nu sunt de ici de colo. Şi apoi de ce un şofer de la stat să fie net superior ca şi salar unui profesor. Numai că proştii, aia de la stat au alte grile de salarizare făcute, cu acordul altor proşti cu funcţii de decizie.

  3. Maria

    luni, 22.05.2023 at 12:53

    Pentru cat muncesc acum, salariul este foarte mare, deoarece 60% din elevi sunt analfabeti, cei care nu sunt chiar analfabeti nu stiu sa scrie corect. Pentru asta vreti salarii mai mari? De conflictul de interese nu ziceti nimic, mergeti la scoala sa va odihniti, sa puteti sa dati meditatii acasa, si la ce bani? Cati dintre dv. platiti impozit si contributie la sanatate pentru veniturile din meditatii? Sunt copilasi care merg la meditatii din clasa I si asta pentru ce? Inseamna ca nu va faceti treaba la clasa. Profesorii la examene, sper ca ati vazut ce note obtin de obicei. Mie mi-ar fi rusine sa stiu ca muncesc 4-5 ore pe zi si vreau ca debutant 4000 lei net. In privat sunt multi care muncesc 8 ore, si muncesc nu taie frunze la rațe ca si bugetarii, au salariul minim pe economie 1898 lei si profesorii vor 4000 lei net, nici nu le-ar ajunge brutul. Rusine sa va fie !!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax