Connect with us
Publicitate

AIUD

Grevă japoneză: Magistraţii Judecătoriei Aiud poartă banderole albe, în semn de protest faţă de OUG pe legile justiţiei

Publicat

judecatoria aiud

Magistraţii Judecătoriei Aiud vor purta banderole albe la şedinţele de judecată, anunţă instanţa. Această formă de protest va fi derulată în perioada 1-15 martie.

Judecătorii şi vor declara astfel nemulţumirile referitoare la situaţia generată de adoptarea OUG 7/2019 ce modifică legile justiţiei. Mai exact, este vorba despre „exprimarea dezacordului faţă de modificările introduse prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 7/2019, publicată în Monitorul Oficial Partea I nr. 137 din 20 februarie 2019 (cu excepţia dispoziţiilor care au fost adoptate ca urmare a sesizării Consiliului Superior al Magistraturii, aspecte privind admiterea în cadrul Institutului Naţional al Magistraturii şi activitatea specifică desfăşurată de această instituţie)”.

Decizia a fost luată în urma Adunării Generale a judecătorilor de la Judecătoria Aiud şi a fost transmisă vineri, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului citat, pe uşile de şedinţă va fi afişat un anunţ cu mesajul “protest magistraţi”.

Reamintim că în această perioadă magistraţi de la mai multe instanţe şi parchete din ţară au ales diferite forme de protest, de la suspendare temporară a activităţii la manifestări în faţa sediilor, pentru a atrage atenţia asupra modificărilor din Justiţie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax