Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

GREVĂ la Agenţia pentru Protecţia Mediului Alba. Angajaţii au întrerupt din nou activitatea, nemulţumiţi de salarii

Publicat

protest greva apm alba aprilie 2017 Angajații Agenției pentru Protecția Mediului Alba au întrerupt, joi, programul de lucru, două ore, până la ora 13.00. S-au alăturat protestelor colegilor din Agenția Națională și din celelalte agenții județene de mediu, salariaţii fiind nemulţumiţi de salarii.

“Având în vedere că în urma protestelor anterioare din data de 14, 16 și 21 martie 2017 Ministerului Mediului /Guvernul / Parlamentul nu au soluționat în mod favorabil solicitările noastre privind eliminarea inechitaților salariale, în sensul de a propune emiterea unor  acte normative care să ducă la eliminarea discriminării salariale dintre funcționarii publici, care fac parte din aceiași familie ocupațională – Administrație,  ne vedem obligați să tragem un nou semnal de alarmă, prin protest spontan, la nivel național.

Angajații Agenției pentru Protecția Mediului Alba solicită Ministerului Mediului luarea în regim de urgență a unor măsuri concrete care să conducă la alinierea salariilor la nivelul celor din aceeași familie ocupațională – administraţie / instituție teritorială, respectând astfel conținutul Deciziei CCR nr.794/2016, transmit salariaţii APM Alba, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, aceştia consideră că au același nivel de pregătire, același program de lucru cu ceilalţi colegi bugetari, iar importanța muncii lor are același impact administrativ cu a celorlalte instituții publice, însă modul de salarizare este diferit.

“Parlamentul României, în motivarea de respingere a amendamentului, prin reprezentanții  din cadrul Comisiei pentru buget finanțe și bănci şi Comisiei pentru muncă şi protecţie socială recunosc importanța strategică a domeniului protecției mediului, discriminarea angajaților și nivelul cel mai mic de salarizare bugetar prin motivarea de la pct. 1. și în mod surprinzător nu adoptă măsuri concrete pentru intrarea în legalitate în conformitate cu decizia CCR și a actelor normative pe care se întemeiază aceasta”, mai precizează angajaţii APM.

Sindicatele din mediu și angajații agențiilor de mediu solicită decidenților politici adoptarea de măsuri urgente pentru eliminarea discriminărilor salariale față de alți funcționari publici, care au primit creșteri salariale substanțiale în ultimii ani.

În caz contrar, anunţă că vor continua protestele urmând să demareze procedura conflictului de muncă.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ionela

    joi, 27.04.2017 at 16:39

    Mai desfiintati din agentii, prea multe institutii publice, mult prea multi bugetari.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax