Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

GREVĂ la CFR: Circulaţia trenurilor va fi oprită vineri dimineaţa, timp de două ore. Anunțul BNS

Publicat

Reprezentanţii Blocului Naţional Sindical (BNS) anunță că va fi grevă de avertisment pe căile ferate române, planificată pentru vineri, 15 septembrie, între orele 7:00 şi 9:00.

Circulaţia trenurilor va fi oprită în intervalul menţionat. Potrivit unui comunicat de presă al organizaţiei sindicale, scopul acestei greve de avertisment este de a atrage atenţia asupra unor probleme urgente din industria feroviară

Anunțul BNS, postat pe Facebook:

”Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane și Federația Elcatel anunță opinia publică că vineri, 15 septembrie 2023, între orele 7:00 și 9:00, se va desfășura greva de avertisment decisă în forurile statutare ale celor doua organizații de sindicat.

Cauzele principale care stau la baza asumării acestui protest asumat de către lucrătorii feroviari din țară sunt lipsa contractelor colective de muncă, lipsa unei salarizări adecvate care să reflecte cantitatea, calitatea, importanța și responsabilitatea fiecărei funcții în parte, lipsa bugetelor operaționale anuale pentru companiile feroviare aflate în administrarea directă a statului prin Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, lipsa cronică a investițiilor în structura feroviară de transport, pentru creșterea vitezei de circulație și lipsa investițiilor în materialul rulant, în vagoane și locomotive.

Situația la calea ferată este, în general vorbind, una aflată sub orice indicatori minimali de funcționalitate, iar elementele care măsoară siguranța circulației la calea ferată sunt la pragul admisibilității legale.

În numele tuturor ceferiștilor care vor fi implicați direct sau indirect în această grevă de avertisment, cerem scuze tuturor beneficiarilor care vor fi afectați de oprirea activității la calea ferată.

Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane, Federația Elcatel”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax