Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

GREVĂ la Protecţia Consumatorilor Alba. Comisarii, nemulţumiţi de salariile mici şi diferenţele faţă de alţi funcţionari publici

Publicat

cjpc alba comisariatul judetean protectia consumatorilor 2 Ca urmare a unei decizii spontane a funcționarilor publici din cadrul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Centru – Brașov, respectiv Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu s-a hotărât realizarea unui protest spontan marți, 7 iunie, între orele 12.00-13.00. La Alba Iulia, timp de oră, cei 10 comisari CJPC Alba, inclusiv şeful instituţiei, Emil Nistor, nu vor desfăşura activitate, pentru a atrage atenţia asupra salarizării inacceptabil de mici a funcționarilor publici din acest sector.

De asemenea, acţiunea vizează discordanțele extrem de mari care există pe plan salarial între aceștia și ceilalți funcționari publici cu atribuții similare.

Nemulțumirea actuală vine în contextul în care în aceste zile se ia în discuție o eventuală aliniere a salariilor funcționarilor publici din cadrul ANPC cu cele ale funcționarilor publici din alte instituții cu atribuții similare, lucru care a creat de-a lungul timpului o amplă nemulțumire.

Reprezentanții CRPC RC Brașov au transmis că această manifestare a nemulțumirilor funcționarilor nu va perturba activitatea instituției.

„În cazul în care semnalul de alarmă pe care îl tragem astăzi nu va avea nici un efect, nici de această dată, atragem atenția că această acțiune este un prim pas pentru manifestări ulterioare mult mai ample, în conformitate cu prevederile legale”, au mai transmis reprezentanții instituției, într-un comunicat.

vlcsnap-error328 UPDATE: Șeful CJPC Alba, Emil Nistor, a transmis pentru Alba24 că acțiunea spontană are menirea de a atrage atenția asupra salarizării inacceptabil de mici a funcționarilor publici din cadrul instituției și a discordanțelor extrem de mari care există pe plan salarial între aceștia și ceilalți funcționari publici cu atribuțiuni similare.

Nistor a ținut să sublinieze faptul că activitatea instituției nu va fi perturbată și că acțiunea de marți, 7 iunie, reprezintă un prim pas pentru manifestări ulterioare, în situația în care aceasta nu va avea niciun efect.

Zece funcționari publici din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Alba au semnat pentru efectuarea acțiunii de protest din data de 7 iunie, între orele 12.00-13.00.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax