Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Greva profesorilor provoacă haos: Părinții nu știu dacă să își trimită copiii la școală. Ce spun sindicatele și Ministerul

Publicat

Este haos în învățământ, chiar dacă mai sunt două zile până la greva anunțată de sindicaliști. Cei mai afectați sunt elevii și părinții care momentan nu știu ce se va întâmpla de luni.

Își trimit copiii la școală? Nu îi trimit? Sunt două întrebări la care părinții nu au un răspuns concret. Părinții elevilor din clasele mici sunt cei mai afectați dintre toți deoarece se gândesc dacă trebuie să își ia liber pentru a sta cu copiii acasă, sau să găsească cine să stea cu ei.

Pe de o parte sunt sindicaliștii care au spus că cel mai bine ar fi ca părinții să nu își trimită copiii la școală, iar la polul opus sunt reprezentații Ministerului care vineri au vrut să afle câte persoane intră în grevă din fiecare unitate școlară.

Poziția Ministerului

Ministrul Educației a cerut de la fiecare inspectorat școlar din țară o listă cu numărul de persoane din fiecare școală care intră în grevă.

Reprezentații ministerului au precizat că nu au cerut date nominale, ci numărul de profesori și cadre auxiliare care vor întrerupe munca.

Datele au fost comunicate de către inspectori în cadrul unei conferințe video susținute vineri, 19 mai.

Potrivit edupedu.ro, în timpul ședinței, inspectorilor li s-a precizat că, în situațiile în care nu sunt toți profesorii în grevă, recomandarea este ca cei care nu fac grevă să îi supravegheze pe copii.

De asemenea, reprezentanții Ministerului Educației au menționat că școlile vor păstra legătura cu părinții și îi informează în legătură cu numărul profesorilor care intră în grevă. Dacă toată școală este implicată în această acțiune, va fi mai dificil ca elevii să fie supravegheați în unitățile de învățământ, potrivit surselor de mai sus.

Ce au spus reprezentanții sindicatelor

Liderul sindical FSLI, Simion Hăncescu a făcut un apel către părinți și a transmis că „este mai înțelept” să rămână copiii acasă în timpul grevei generale: „Fac un apel către părinți să înțeleagă – și recomandăm în același timp – să ținem copiii acasă, pentru că sunt foarte multe situații în care 100% s-a votat pentru grevă.”

Mai exact le-a transmis părinților să își țină copiii acasă.

Pe de altă parte, părinții, prin Federația Națională a Părinților cere un set de clarificări legate de greva generală de luni, 22 mai, din Educație.

“Directorii să transmită informații relevante prin intermediul învățătoarelor/învățătorilor sau al profesorilor diriginți către reprezentanții părinților pe clase. Aceștia trebuie să fie informați în legătură cu orele în care copiii nu vor pot beneficia de supraveghere, pentru a putea elabora un program care să vină în sprijinul familiilor. Reprezentanții părinților pe clase sunt rugați să comunice informațiile necesare prin intermediul grupurilor de părinți”, potrivit documentului Federației, citat de edupedu.ro.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax