Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Grup de 24 de turiști, blocat în zona Cheile Râmețului – Brâna Caprei. Acționează echipaje ISU, jandarmi și Salvamont Alba

Publicat

Un grup de turiști aflați pe traseu montan în zona Cheile Râmețului – Brâna Caprei a fost surprins de condițiile hidrometeorologice nefavorabile, sâmbătă seara. Ghidul care-i însoțea a cerut ajutor la 112.

Prin SNUAU 112 a fost primit un apel de la un ghid montan cu privire faptul că, în timp ce se deplasa cu un grup de 24 de turiști din Cheile Râmețului spre Brâna Caprei, traseul montan pe care aceștia îl parcurgeau a fost afectat ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice. Persoanele nu s-au mai putut întoarce spre Cheile Râmețului.

Dintre aceștia, 21 turiști au ajuns la școala din satul Cheia, iar ceilalți trei turiști împreună cu ghidul mai au de parcurs aproximativ 40 de minute de mers pe jos până la aceeași locație, rămânând în zona Brâna Caprei.

La fața locului au fost trimise echipaje ISU Alba (ofițer, 5 subofițeri, 1 maistru militar) cu autospecială de primă intervenție și comandă, autospecială de prim-ajutor și autospecială de transport personal și victime multiple – pentru evaluarea turiștilor și transportul acestora.

De asemenea, acționează patru jandarmi cu un auto și Salvamont Alba – 6 persoane cu două mașini.

UPDATE, ora 21.33: Turiștii sunt evacuați, pe jos, până la autospecialele de pompieri. După evaluarea medicală, aceștia vor fi transportați spre locul unde au parcate autoturismele, respectiv Valea Mănăstirii.

UPDATE, ora 1.00: Turiștii au fost preluați si evaluați medical de către echipajele de pompieri.

Din cei 24 de turiști, 2 (soț/soție, 59/54 ani) au avut nevoie de îngrijiri medicale aceștia prezentând stare de oboseală și slăbiciune.

Aceștia vor fii transportați cu microbuz ISU Alba și autospeciala de transport personal (ATPVM) către locul unde au parcate autoturismele, respectiv Valea Mănăstirii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax