Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Grup de19 persoane amendate de jandarmii din Alba, după ce au fost prinse la furat de fier vechi în fosta fabrică Refractara

Publicat

Jandarmii din Alba au amendat contravențional 19 persoane, dintre care doi minori, după ce au fost surprinse în incinta fostei fabrici „Refractara” din municipiul Alba Iulia. Din primele cercetări, acestea au pătruns în clădirea dezafectată pentru a sustrage fier vechi și a-l valorifica ulterior la un centru de colectare.

„În repetate rânduri am atras atenţia asupra faptului că intrarea în perimetrul societăţilor comerciale fără respectarea regulilor de acces constituie abatere de la legislaţia în vigoare şi, prin urmare, va fi sancţionată de forţele de ordine. Cu toate acestea, mai există cetăţeni în municipiul Alba Iulia care nesocotesc această atenţionare şi pătrund în sediile unor fabrici dezafectate cu intenţia de a colecta material feros si lemnos şi a-l folosi ulterior în interes personal. Oportunitatea de a câştiga bani relativ uşor îi determină pe aceştia să ignore riscurile la care se supun pe timpul cât <vizitează> clădirile care nu mai prezintă niciun element de siguranţă, clădiri care au găuri imense în podele şi unde plăci mari de beton sunt susţinute doar de câte un cablu ruginit. Mai grav este că în această activitate sunt antrenaţi şi minori care, ce puţin din punct de vedere teoretic, nu sunt în măsură să aprecieze corect riscurile la care se supun”, au transmis jandarmii.

Pentru prevenirea apariţiei unor accidente, Jandarmeria Alba are în atenţie locurile cunoscute ca fiind puncte de atracţie pentru astfel de persoane şi acţionează pentru descurajarea acestora. Ultima acţiune desfăşurată în acest sens a avut loc marţi, 5 martie, când, în urma unui apel la 112, un echipaj de jandarmerie s-a deplasat de urgenţă la fosta fabrică Refractara şi a surprins în incintă nu mai puţin de 19 persoane, printre care şi doi minori. Conform propriilor spuse, aceştia intraseră în perimetrul fostei fabrici cu intenţia de a sustrage fier şi a-l valorifica ulterior la centre de colectare. Intervenţia oportună a jandarmilor le-a stopat intenţiile ilegale şi a prevenit apariţia unor fapte de natură penală (furt sau distrugere). Cele 19 persoane domiciliază în Alba Iulia, pe străzile Muzicanţilor şi Ciocârliei şi au vârste cuprinse între 15 şi 62 de ani. Pentru “pătrunderea prin încălcarea normelor legale de acces în sediile societăților comerciale” au fost sancţionate contravenţional şi, din nou, li s-a recomandat să desfăşoare activităţi lucrative legale.

Oamenii legii fac apel la cetăţeni să evite să pătrundă ilegal în instituţii sau societăţi comerciale, chiar dacă par sau sunt dezafectate. Sancţiunea în astfel de situaţii este cel puţin amenda contravenţională cuprinsă între 500 şi 1.500 de lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax