Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Grup infracţional şi de contrabandă cu aur din Sibiu, cercetat de procurorii DIICOT Alba

Publicat

Un grup de şapte persoane sunt cercetate de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Alba Iulia, sub acuzaţii de constituire a unui grup infracţional şi contrabandă cu bijuterii din aur, provenite din Turcia. Învinuiţii sunt Ilie Ciociu, Ioan Ciociu, Florin Ciociu, Rodica Ciociu, Claudia Ioana Ciociu, Constantin Răcean şi Maria Răcean.

Aceştia sunt acuzaţi că au introdus în ţară, nelegal, pe parcursul anului acesta, cantităţi însemnate de bijuterii din aur. După ce erau aduse din  Turcia, bijuteriile erau comercializate în magazine din Sibiu, pe care persoanele în cauză le administrează. Reprezentanţii DIICOT au precizat, într-un comunicat că bijuteriile erau vândute „cu eludarea plăţii taxelor şi impozitelor aferente bugetului de stat”.

În comunicat se mai arată că: „Învinuiţii au fost depistaţi, la Punctul de Frontieră Giurgiu, având asupra lor cantitatea de aproximativ 3 kilograme de bijuterii din aur, în valoare de 400.000 lei, bunuri pe care nu le-au declarat la controlul vamal şi pentru care nu deţineau documente legale de provenienţă.

La data de 20 octombrie 2011, procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 11 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Sibiu, ocazie cu care a fost descoperită cantitatea de aproximativ 2,3 kilograme bijuterii din aur.

Cercetările au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Alba şi SIPI Sibiu.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax