Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Grup infracţional specializat în trafic de migranţi şi fals în înscrisuri oficiale, audiat de DIICOT Alba

Publicat

pol

DIICOT Alba i-a audiat, marţi, pe membrii unei grupări infracţionale din domeniul crimei organizate, constituite din 10 învinuiţi, specializată în săvârşirea infracţiunilor de trafic de migranţi, trecerea ilegală a frontierei de stat a României, fals material în înscrisuri oficiale şi fals privind identitatea.

Procurorii şi poliţiştii au efectuat, marţi, 14 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Sibiu şi în municipiul Bucureşti, iar inculpaţii au fost aduşi la Alba Iulia pentru a fi audiaţi. „În fapt se reţine că învinuitul Nicula Gheorghe, împreună cu învinuiţii Miakheil Mosafer şi Abdullah Jan, ambii cetăţeni afgani, au constituit o grupare infracţională, la care au aderat şi alţi învinuiţi, având ca scop îndrumarea sau călăuzirea mai multor persoane în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat. Învinuiţii Mosafer Miakheil şi Abdulah Jan aveau rolul de a identifica, în special în Grecia, potenţiali migranţi afgani sau alte persoane de origine arabă, pe care să–i transporte ilegal către state din Europa de Vest, contra unor sume de bani, cuprinse între 2.000-2.500 de euro de persoană”, se arată în comunicatul făcut public de DIICOT Alba.
Învinuitul Gheorghe Nicula asigura cazarea şi transportul migranţilor şi se ocupa de procurarea de acte de identitate româneşti originale, plătind până la 150 de lei pentru acestea. Documentele erau ulterior falsificate sau expediate în Grecia, în vederea falsificării.

Cercetările au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul SCCO Sibiu. După finalizarea audierilor, procurorii DIICOT vor dispune măsurile legale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax