Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Grupare de hoţi care opera în Alba şi alte zone din ţară, destructurată de DIICOT Timiş şi poliţişti. Prejudiciu de peste 40.000 lei

Publicat


cardO grupare de hoţi care furau bani de pe carduri sustrase, a fost destructurată, miercuri de DIICOT Timiş, care a coordonat percheziţii efectuate de poliţiştii BCCO, cu sprijinul colegilor din Alba, Cluj, Zalău, Sibiu, Hunedoara şi Suceava. Cinci persoane au fost audiate, prejudiciul fiind estimat la valoarea de peste 40.000 de lei.

Gruparea era condusă de doi concubini, un bărbat de 54 de ani şi o femeie de 43 de ani, care iniţial se ocupau cu furturi de portmonee. Apoi, cu cardurile bancare găsite în portofelele respective, furau banii din conturi. Hoţii au operat şi în judeţul Alba.

Potrivit IGPR, miercuri, 3 februarie, “poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara şi procurorii DIICOT – ST Timişoara au efectuat 7 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Timiş, pentru destructurarea unei grupări infracţionale.

La acţiune au participat şi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiş şi jandarmi.

Din cercetări a reieşit că, începând cu luna aprilie 2015, gruparea infracțională, coordonată de un bărbat de 54 de ani şi o femeie de 43 de ani (concubini), ar fi comis iniţial furturi de portmonee.

Ulterior, membrii grupării ar fi folosit cardurile bancare din portmoneele sustrase, efectuând operaţiuni financiare frauduloase”.

Poliţiştii precizează că gruparea acţiona pe teritoriul întregii ţări, membrii acesteia fiind identificaţi în peste 20 de cauze înregistrate la unităţile de poliţie din diferite judeţe.

“Sarcinile acestora erau bine stabilite, doi dintre membrii grupării se ocupau de furtul portmoneelor şi mijloacelor de plată electronică, alţi doi de retragerile frauduloase de numerar, iar unul avea rolul de şofer”, se mai arată în comunicat.

Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor este de peste 40.000 de lei.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 2 laptopuri, 5 telefoane, 3 dispozitive de stocare a informaţiilor şi 4.900 de lei, susceptibili a proveni din comiterea faptelor.

Totodată, poliţiştii au pus în aplicare cinci mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul DIICOT – ST Timişoara, pentru audieri.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, accesul ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos cu instrumente de plată electronice şi furt.

Activitățile au beneficiat de sprijinul BCCO Suceava, BCCO Cluj şi al poliţiştilor din cadrul inspectoratelor de poliție judeţene Zalău, Sibiu, Hunedoara şi Alba.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliţiei Române.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Oficial MFP: Prețurile diferite față de UE la carburanți nu sunt determinate de nivelul taxelor

Publicat

scumpiri

În România ponderea taxelor în prețurile finale ale benzinei fără plumb și motorinei sunt printre cele mai mici din Uniunea Europeană, susține Attila Gyorgy, secretar de stat în cadrul Ministerului Finanțelor Publice (MFP), răspunzând unei interpelări adresate de un deputat. „Astfel, la benzina fără plumb această pondere reprezintă 54% din prețurile finale, iar la nivelul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

ÎNTRE CHIN ȘI AMIN, filmul dedicat fenomenului Pitești, în care joacă Kira Hagi, va fi proiectat la Alba Iulia

Publicat

ÎNTRE CHIN ȘI AMIN, primul film artistic având ca temă Experimentul Pitești, unul dintre cele mai teribile experimente de reeducare prin tortură din istoria modernă, va fi difuzat marți, 22 octombrie, ora 18, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia. În film joacă și Kira Hagi, fiica lui Gheorghe Hagi. Acesta s-a arătat […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Pădurarul care apare în ancheta RECORDER, snopit în bătaie după apariția reportajului

Publicat

Răzvan Cenușă, pădurarul din comuna Moldoviţa, judeţul Suceava, care a avut curajul să apară într-un reportaj realizat de jurnaliştii de la Recorder, în care se arată cum se fură legal din pădurile Bucovinei, a fost snopit în bătaie după difuzarea materialului.  Informația a fost făcută publică de activistul de mediu Tiberiu Boşutar pe site-ul său, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

REVOLTĂTOR: Voluntarii care refăceau locuința unei familii sărmane din Gorj, reclamați de vecinii invidioși

Publicat

Mai mulți localnici din satul Bobu (Gorj) au depus reclamații contra voluntarilor veniți să refacă locuința unei familii sărace. Sătenii s-au plâns la primărie că sunt deranjați de zgomotul produs, iar unii săteni chiar îi înjurau pe voluntari atunci când treceau prin fața casei, scrie publicația locală igj.ro. Sătenii s-au plâns la primărie că sunt deranjați […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate