Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Grupare din Alba acuzată de trafic de minori, persoane și droguri în Franța. Trei dintre membri au primit ordonanță de reținere

Publicat

 Procurorii DIICOT în colaborare cu ofițerii BCCO Alba Iulia au desfășurat astăzi o acțiune de amploare ce a avut ca scop destructurarea unui nou grup infracțional constituit în județul Alba cu scopul comiterii infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și trafic de droguri.

Potrivit șefului Brigăzii de Compatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, Traian Berbeceanu, este vorba despre o grupare infracțională formată din 8 persoane toate din județul Alba. Au fost efectuate astăzi 3 percheziții la domiciliile acestora în cadrul cărora au fost descoperite un pistol, muniție și circa 330 milioane lei vechi. Mai mult, oamenii legii au interceptat un colet ce conținea cocaină. Pachetul i-a fost trimis unuia dintre învinuiți, astăzi, direct din Franța.  Membrii grupării sunt acuzați de trafic de minori și persoane în Franța precum și de trafic de droguri de mare risc, mai precis cocaină. Aceștia au fost aduși la sediul DIICOT pentru audieri.

Acțiunea a fost coordonată de procurorii DIICOT în colaborare cu ofițerii de la Crimă Organizată.

UPDATE 16.33: Potrivit DIICOT, în total sunt 11 persoane învinuite iar acuzațiile care li se aduc sunt de trafic de persoane, proxenetism, introducere în țară de droguri de mare risc-cocaină și trafic de droguri. Până în prezent au fost identificate 6 victime dintre care una minoră. Fetele erau duse în Franța pentru a practica prostituția. Membrii grupării infracționale sunt din Alba Iulia, Aiud și Blaj. La domiciliile acestora a fost descoperită suma de 10.000 de euro. Mai mult, oamenii legii au reușit interceptarea a două colete ce conțineau cantitatea de aproximativ 10 grame de cocaină. Drogurile proveneau din Franța și erau introduse în țară prin intermediul unei firme de transport.

Învinuiții sunt aduși la sediul DIICOT Alba Iulia pentru audieri iar cel mai probabil în această seară vor avea loc și rețineri.

UPDATE 21.20 Procurorii DIICOT au finalizat audierile iar trei dintre învinuiţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore urmând ca mîine să fie prezentaţi Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă.Cei trei sunt domiciliaţi în Alba Iulia şi Blaj. Potrivit DIICOT, pe numele unui al patrulea membru al grupării infracţionale va fi formulată propunere de arestare în lipsă deoarece nu a fost găsit la momentul percheziţiilor. În urma cercetărilor s-a stabilit că fetele au sprijinit activitatea infracţională membrilor grupării practicând prostituţia în străinătate. Pe numele acestora nu a fost emisă ordonanţă de reţinere. Revenim cu amănunte.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax