Connect with us
Publicitate

BLAJ

Grupul Bosch, vânzări de peste 90 de miliarde de euro, anul trecut. Va investi o sumă uriașă în recalificarea angajaților

Publicat

Grupul Bosch a realizat anul trecut vânzări de 91,6 miliarde de euro. Din acest punct de vedere, a înregistrat o creştere de 8 procente după ajustarea efectelor cursului de schimb valutar.

Sectorul Mobilitate din cadrul companiei are cele mai mari vânzări.

„Grupul Bosch şi-a îndeplinit aşteptările, în ciuda provocărilor din exerciţiul financiar 2023.

Conform cifrelor preliminare, furnizorul de tehnologie şi servicii, a generat vânzări de 91,6 miliarde de euro şi, astfel, a înregistrat o creştere de 8 procente după ajustarea efectelor cursului de schimb valutar (creştere nominală de 4 procente).

Marja EBIT din operaţiuni a ajuns la 5 procente, o uşoară îmbunătăţire faţă de anul precedent (4,3 procente)”, a anunțat grupul german, care are investiții importante la Blaj, în județul Alba.

Bosch intenționează să continue recrutarea în sectoare de activitate deosebit de promiţătoare şi să recalifice cât mai mulţi angajaţi pentru a-i muta din domeniile în scădere în cele în creştere.

Până în 2030, compania intenţionează să cheltuiască în total aproximativ 4 miliarde de euro pentru formare şi recalificare.

„Pentru Bosch, anul 2023 a fost mai greu decât se anticipa. Printr-un efort suprem, am reuşit să ne creştem vânzările şi să ne îmbunătăţim marjele. Am făcut progrese în ciuda dificultăţilor întâmpinate. (…)

Continuăm să investim în mod proactiv în tehnologiile care vor modela viitorul – în special în tehnologiile legate de acţiunile climatice.

Cu toate acestea, observăm o întârziere în pătrunderea pe piaţă a acestor tehnologii, iar dinamica pieţei a încetinit. Trebuie să reacţionăm la situaţia mai slabă a comenzilor şi să lucrăm din greu la competitivitatea noastră – doar aşa ne putem finanţa creşterea viitoare”, a declarat Stefan Hartung, preşedintele consiliului de administraţie al Robert Bosch GmbH, cu ocazia prezentării cifrelor de afaceri preliminare ale companiei.

Bosch se extinde în domeniile de creștere

De asemenea, Bosch se extinde în domeniile de creştere, cum ar fi activitatea în domeniul semiconductorilor. Odată cu investiţia în societatea mixtă europeană ESMC şi cu achiziţia unei fabrici de plăcuţe semiconductoare în Roseville, SUA, Bosch a luat decizii de investiţii semnificative în 2023.

Compania îşi propune o creştere suplimentară prin fabricarea de cipuri de carbură de siliciu (cipuri SiC). Începând cu 2026, Bosch intenţionează să producă primele cipuri SiC structurate vertical pe plăcuţe semiconductoare rentabile de 200 de milimetri.

Cu 56,3 miliarde de euro în 2023, Mobilitate a rămas sectorul de activitate Bosch cu cele mai mari vânzări.

Acesta a obţinut o creştere de 7 procente sau 11 procente ajustat pentru efectele cursului de schimb valutar. Sectorul de activitate Tehnologie industrială a înregistrat vânzări de 7,5 miliarde de euro.

Această cifră este cu 8 procente mai mare decât în anul precedent datorită achiziţiei HydraForce; ajustată pentru efectele cursului de schimb valutar, aceasta reprezintă o creştere de 10 procente.

În sectorul de activitate Bunuri de larg consum, vânzările s-au ridicat la 19,9 miliarde de euro. „Reticenţa puternică a consumatorilor a avut un impact semnificativ asupra afacerilor noastre de scule electrice şi electrocasnice”, a declarat Markus Forschner membru al consiliului de administraţie şi director financiar al Robert Bosch GmbH.

La 7 procente, vânzările au scăzut faţă de anul precedent; ajustate pentru efectele cursului de schimb valutar, aceasta a fost o scădere uşoară de 1 procent.

Sectorul de activitate Tehnologie pentru construcţii şi energie a înregistrat o creştere puternică a vânzărilor de 9 procente, până la 7,6 miliarde de euro.

După ajustarea pentru efectele cursului de schimb valutar, această creştere se ridică la 11 procente. „Aici am beneficiat nu numai de cererea mare de tehnologie de încălzire eficientă din punct de vedere energetic şi regenerabilă, ci şi de extinderea activităţii noastre de servicii în cadrul diviziei Bosch Global Service Solutions”, a declarat Forschner.

La 31 decembrie 2023, Grupul Bosch avea aproximativ 427.600 de angajaţi în întreaga lume. Conform cifrelor preliminare, acest lucru reprezintă aproximativ 7.600 sau cu aproximativ 2 procente mai mult decât în anul precedent.

În Germania, numărul de angajaţi a rămas practic neschimbat la 133.800 de persoane.

Bosch în România

Grupul Bosch este prezent de 29 de ani în România şi are aproximativ 9.830 de angajaţi în şase entităţi.

În 2022, Bosch a generat vânzări consolidate în valoare de 512 milioane de euro pe piaţa din România. Valoarea totală netă a vânzărilor, incluzând vânzările companiilor neconsolidate şi livrările interne către afiliaţi, a ajuns la 2,1 miliarde de euro.

Pe lângă centrele sale de cercetare şi dezvoltare din Cluj şi Bucureşti şi fabricile din domeniul Soluţiilor de mobilitate din Cluj şi Blaj, Bosch mai operează o unitate de producţie din domeniul Tehnologiei industriale, tot la Blaj, precum şi un centru pentru soluţii de externalizare a proceselor de afaceri, la Timişoara.

În Bucureşti, Bosch administrează un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor de activitate Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie.

În plus, tot în capitala României se află şi o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa aparatelor electrocasnice.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Petru

    joi, 08.02.2024 at 13:16

    Salariile pe când se măresc !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax