Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Grupul de Susţinere a Proiectului Roşia Montană, despre iniţiativa europarlamentarilor privind acuzaţiile de utilizare a cianurii în minerit

Publicat

Membrii Grupului de Susţinere a Proiectului Roşia Montană au precizat, într-un comunicat, că resping iniţiativa celor 16 europarlamentari, printre care şi trei români, care au acuzat Comisia Europeană privind susţinerea tehnologiei bazate pe cianură în mineritul aurifer. În opinia reprezentanţilor Grupului, tehnologia amintită este extrem de sigură, în condiţiile strictei respectări a legislaţiei europene de mediu.

90% din proiectele miniere aurifere din lume folosesc această tehnologie testată de peste 100 de ani. Uniunea Europeană aplică cea mai severă legislaţie în materie de utilizare a cianurii in minerit, având cele mai scăzute niveluri maxime admise din lume. Comisia Europeană este singura în măsură să se pronunţe asupra aspectelor tehnice pe care le comportă utilizarea cianurii în minerit, pronunţându-se net şi repetat în favoarea folosirii acestei tehnologii. Chiar Parlamentul European, din ai cărui membri fac parte cei 16 contestatari, a adoptat în 13 septembrie 2011 Iniţiativa prinvind Materiile Prime, care încurajează mineritul în Uniunea Europeană, pentru ca UE să-şi poată asigura din surse proprii nevoia de materii prime”, arată reprezentanţii Grupului de Susţinere a Proiectului Roşia Montană.

Aceştia au mai făcut precizări privind tradiţia din minerit în zona Roşia Montană şi au menţionat că proiectul „va crea premizele unei dezvoltări durabile la nivel regional şi naţional, relansând mineritul în România. Într-un moment în care economia României este în recesiune, acest proiect va crea mii de locuri de muncă şi va genera activitate pentru o mie de IMM-uri din România”.

Grupul de Susţinere a Proiectului Roşia Montană cuprinde peste 50 de membri, reprezentând organizaţii nonguvernamentale, primarii din judeţele Alba şi Hunedoara, universități, asociatii patronale şi organizaţii sindicale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Daniel

    miercuri, 05.10.2011 at 18:07

    Initiativa trebuie respinsa si de parlamentul european pentru ca abia s-a discutat acest subiect, este o peteitie copiata , exact ca cea a parlamentului european de acum doua saptamani.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax