Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Grupul de teatru Skepsis împlinește 16 ani de existență. Spectacole inedite în 22 și 25 martie, la Alba Iulia

Publicat

Grupul de teatru Skepsis împlinește în această lună 16 ani de existență. Cu această ocazie, trupa propune publicului două spectacole inedite care vor ava loc la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia. Primul spectacol, „Generații”, va avea loc joi, 22 martie, iar cel de-al doilea, „Unde-i Revolverul? va fi prezentat în premieră duminică, 25 martie.

Grupul Skepsis este un grup care s-a născut şi a crescut, la propriu şi la figurat, în oraşul Alba Iulia în 2002, ca un grup artistic studenţesc. De-a lungul anilor grupul a atras mulţi tineri care se iniţiază în arta spectacolului şi desfăşoară activităţi educaţionale sau de dezvoltare personală. Popularitatea grupului a crescut în timp, participările la festivaluri naţionale şi internaţionale transformându-l într-un ambasador cultural al oraşului.

În prezent Grupul Skepsis este o organizaţie în care mai multe generaţii de tineri îşi dezvoltă personalitatea, îşi descoperă şi îşi cultivă potenţialul creativ, susţinându-se reciproc şi dând mai departe cu sinceritate torţa vie a pasiunii.

Iată de ce primul spectacol din cadrul evenimentului aniversar se numeşte Generaţii şi va avea loc joi, 22 martie, ora 19.00, fiind un spectacol de divertisment, cu umor, pantomimă, moment liric şi acorduri vesele! Vor păşi pe scenă, rând pe rând, 4 generaţii de tineri care activează în prezent în cadrul organizaţiei.

Grupul Skepsis este o dovadă vie a faptului că cetatea noastră are o inimă care vrea să bată! Ne-am asumat rolul de teatru izvorât din interiorul comunităţii şi înţeles ca un spaţiu de conştientizare şi de spirit civic – al întâlnirii şi participării la viaţa socială, al stimulării spiritului de toleranţă, înţelegere, educaţie şi comunicare prin artă.

Duminică, 25 martie, ora 19.00, vă invităm la premiera spectacolului de teatru Unde-i Revolverul?, după Görgey Gábor – cunoscut scriitor, poet şi regizor maghiar dar şi un om politic prolific. Un spectacol inedit în care, dincolo de un mesaj social puternic, personajele arhetipale ne vorbesc despre trăsături profunde ale fiinţei umane dintotdeauna – despre idealuri, despre demnitate, despre instinct şi dorinţa de putere care transformă schimbă cursurile vieţii şi închide porţile.

Spectacolul este unul cu totul special, nu doar prin faptul că este prezentat în premieră ci şi prin caracterul său caritabil, umanitar!

În ultimele luni, o tânăra jurnalistă din Alba Iulia, Meda Cotuna, continuă să lupte pentru a-și ajuta mama bolnavă de cancer. Mama ei trebuie operată, iar costurile se ridică la suma de aproximativ 45.000 de lei, o sumă departe de posibilităţile unui om obişnuit. În spiritual civic pe care-l promovăm, ne alăturăm efortului de a strânge aceşti bani şi de a arăta că viaţa umană ar trebui să fie scumpă întodeauna la figurat, niciodată la propriu!

Prin intermediul Fundaţiei “Inter-Art” Aiud, autorul, Görgey Gábor, acum în vârstă de 89 de ani, şi-a dat acordul pentru ca piesa Unde-i Revolverul? să fie pregătită şi prezentată publicului albaiulian într-o abordare cu Skepsis, renunţând la orice pretenţie financiară în semn de solidaritate cu caracterul umanitar al demersului. Grupul Skepsis va dona toate încasările!

Spectacolul Unde-i Revolverul? conţine pasaje ireverenţioase şi note de limbaj aluziv care pot afecta emoţional publicul, ceea ce îl face să fie unul nerecomandat minorilor sub 14 ani.

„Fundația Inter-Art a dorit să contribuie şi mai mult la acest demers de întrajutorare prin ghidarea unei activități de creație. Este vorba de o serie limitată de gravuri create în tehnica aquaforte și tiparite manual chiar de către Meda Cotuna, care este dealtfel şi o tânără dar foarte talentată artistă.

După acest spectacol în holul Casei de Cultură a Studenţilor aveți ocazia de a contribui în continuare la acțiunea noastră de susținere prin achiziționarea acestor lucrări artistice (50 lei/buc).

Biletele (5 lei – preţ redus pentru elevi, studenţi şi pensionari; 10 lei preţ întreg pentru adulţi) se pot achiziţiona în fiecare zi la secretariatul Casei de Cultură a Studenţilor începând de luni, 19 martie 2018, în intervalul orelor 09.00 – 15.00.

Evenimentul Aniversar este prezentat în cadrul proiectului Stagiunea cu Skepsis 2018 – un proiect care urmăreşte implicarea tineretului în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului şi participarea civică la viaţa socioculturală. Prin acest proiect Grupul Skepsis pregăteşte şi oferă în mod riguros şi sistematic publicului albaiulian spectacole de teatru şi divertisment pe întreg parcursul anului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax