Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Grupul de teatru Skepsis, PREMIAT la Galele Teatrului Studențesc „Seri în lumea Thaliei” de la Ploieşti


Publicat

14600554_1063962007033418_6267103_oÎn perioada 25 – 27 octombrie s-a desfăşurat cea de-a XII-a ediţie a Galelor Teatrului Studenţesc „Seri în lumea Thaliei”, proiect organizat de Casa de Cultură a Studenţilor din Ploieşti, în parteneriat cu Universitatea Petrol – Gaze din Ploiești și finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului. Grupul Skepsis a fost prezent pentru prima dată la acest eveniment, reprezentând Alba Iulia şi centrul universitar albaiulian cu spectacolul „În largul mării”, după Slawomir Mrozek. Prestaţia grupului a fost deosebit de apreciată şi bine primită de către publicul prezent, juriul recompensând reprezentaţia cu Trofeul Galelor Teatrului Studențesc „Seri în lumea Thaliei”.

Cea de-a XII-a ediție a Galelor Teatrului Studențesc „Seri în lumea Thaliei” a reunit formații studențești de teatru din centrele universitare Alba Iulia, Cluj Napoca, Craiova, Iași și Ploiești: trupa de teatru „Skepsis” a Casei de Cultură a Studenților Alba Iulia, trupa „Teatralia” din Cluj Napoca, formația „Theatron” a Casei de Cultură a Studenților Craiova, Teatrul Studențesc „Ludic” al Casei de Cultură a Studenților Iași și trupa de teatru „Moft” a Casei de Cultură a Studenților Ploiești.

Juriul concursului a fost format din personalități din domeniul teatrului, artei spectacolului și educației:

– Profesor universitar doctor inginer Mihai Pascu Coloja – Rectorul Universității Petrol – Gaze din Ploiești – Președinte de onoare al juriului;

– Mihaela Rus – Directorul Teatrului „Toma Caragiu” Ploiești – Președintele juriului;

– Profesor universitar doctor inginer Daniela Buzoianu – Prorector al Universității Petrol – Gaze din Ploiești;

– Vlad Mateescu – Directorul Filarmonicii „Paul Constantinescu” Ploiești;

– Mihai Androne – Scenograf și Șef de secție la Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești;

– Ovidiu Pascal – Scenograf la Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești;

– Robert Zahariuc – profesor – coregraf la Palatul Copiilor din Ploiești;

– Diana Uță – actriță la Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești;

– Lăcrămioara Bradoschi – actriță la Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești.

Criteriile de jurizare au fost: valoarea repertoriului abordat, valoarea interpretativă, dicția, impresia artistică, originalitatea, regia și scenografia.

Grupul Skepsis a fost prezent pentru prima dată la acest eveniment, reprezentând Alba Iulia şi centrul universitar albaiulian cu spectacolul “În largul mării”, după Slawomir Mrozek, prestaţia grupului fiind deosebit de apreciată şi bine primită de către publicul prezent, juriul recompensând reprezentaţia cu următoarele distincţii:

– Premiul pentru cea mai bună scenografie – Spectacolul „În largul mării” – Trupa „Skepsis” – C.C.S. Alba Iulia;

– Premiul pentru actor în rol principal – Locul 1 – Viorel Cioflică – Trupa „Skepsis” – C.C.S. Alba Iulia;

– Premiul pentru actor în rol principal – Locul 3 – Vasile Dângă – Trupa „Skepsis” – C.C.S. Alba Iulia;

– Trofeul Galelor Teatrului Studențesc „Seri în lumea Thaliei” – Spectacolul „În largul mării” – Trupa „Skepsis” – C.C.S. Alba Iulia.

„La ediția din acest an, ne-am propus să aducem spectacolul de teatru în mijlocul tinerilor spectatori, care să devină părtaşi la trăirile sufleteşti ale personajelor, să se regăsească în ele, să participe activ la rezolvarea problemelor care-i frământă pe eroi, să râdă și să plângă, să se entuziasmeze alături de aceştia și astfel, împreună, să găsim forţa de a schimba lucruri şi caractere, iar tinerii actori şi spectatori să învețe că viaţa înseamnă puterea de a dărui şi a primi, de a respinge urâtul şi de a promova adevărul şi frumuseţea morală.

Trofeul celei de-a XII-a ediții a Galelor Teatrului Studențesc <Seri în lumea Thaliei> a fost decernat Trupei de teatru <Skepsis> a Casei de Cultură a Studenților Alba Iulia pentru spectacolul <În largul mării> de Slawomir Mrozek, regia: Viorel Cioflică. Spectacolul a avut cursivitate și dinamism, dovedind savoarea proprie a unei comedii amare, semn că actorii au pătruns în miezul parabolei și al meditației autorului cu privire la abisurile întunecate ale condiției umane. Tinerii interpreți configurează cu dezinvoltură și bucurie a jocului relațiile dintre personaje și trăirile lor și merită din plin aprecierea și aplauzele de care au avut parte pentru o prestație artistică complexă”, a transmis directorul Casei de Cultură a Studenților Ploiești, Manuela Dana Rusu.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Traian Berbeceanu, fostul șef BCCO Alba Iulia, validat în funcția de prefect al Capitalei

Publicat

Comisarul Traian Berbeceanu, fostul șef al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Alba Iulia și consilier al ministrului Marcel Vela, a fost validat în funcția de prefect al Capitalei, potrivit surselor Digi24. 

Premierul Ludovic Orban a anunțat joi că că îl va schimba pe actualul prefect al Capitalei, Gheorghe Cojanu, după declarațiile controversate privind rata de infectare din București, iar unul dintre posibilii înlocuitori este Traian Berbeceanu.

Berbeceanu este „un om corect, integru hotărât” și a demonstrat în actvitatea sa că își duce la îndeplinire obiectivele, a spus Orban.

Orban a explicat de ce nu l-a demis imediat pe Cojanu.

„Încă de luni m-ați întrebat despre prefectul Capitalei. Nu puteam să anunț decizia mea de a schimba prefectul înaintea unei ședințe fundamentale conduse de prefectul Capitalei, a CMSU, și în condițiile în care trebuiau implementate deciziile din legislație. Astăzi pot să vă spun: da, am luat decizia de a-l schimba pe prefectul Capitalei. Joi, la ședința de Guvern vom opera această modificare”, a spus el.

sursa: digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Comisia Europeană, somată să introducă vizele pentru americani din cauza românilor, bulgarilor, croaților și ciprioților

Publicat

sua

Eurodeputații din Parlamentul European solicită Comisiei Europene să ia măsurile prevăzute în legislația UE pentru a garanta reciprocitatea deplină a vizelor între UE și SUA, se arată într-un comunicat al Parlamentului European.

Parlamentul a adoptat joi cu 376 voturi pentru, 269 împotrivă și 43 abțineri o rezoluție prin care îndeamnă Comisia să prezinte un act juridic ce prevede suspendarea pentru o perioadă de douăsprezece luni a exonerării de obligația de a deține viză pentru cetățenii SUA, după cum este stabilit în așa-numitul mecanism de reciprocitate.

Grupul popularilor europeni, în care sunt membrii și Mircea Hava, Dan Motreanu și Rareș Bogdan, au votat contra rezoluției.

Cetățenii bulgari, croați, ciprioți și români au încă nevoie de viză pentru a intra în SUA. Comisia este obligată să propună suspendarea exonerării de obligația de a deține viză pentru cetățenii SUA; atât PE, cât și Consiliul o pot bloca.

Actul juridic care reintroduce obligația de a deține viză pentru resortisanții SUA ar fi trebuit depus cu mai mult de patru ani în urmă

Cetățenii bulgari, croați, ciprioți și români sunt în continuare obligați să dețină viză pentru a intra în SUA, în timp ce toți ceilalți cetățeni ai UE sunt exonerați de această obligație pentru șederile de scurtă durată (maximum 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile), la fel ca si cetățenii americani atunci când vizitează Uniunea Europeană.

Discriminarea la care sunt supuși cetățenii bulgari, croați, ciprioți și români care călătoresc în SUA este inacceptabilă. Respectând principiul fundamental al solidarității între membrii UE, solicităm Comisiei să acționeze în conformitate cu legislația europeană și să prezinte o propunere de suspendare a exonerării de obligația de a deține viză pentru cetățenii SUA. Va fi apoi la latitudinea Parlamentului și a Consiliului să evalueze consecințele politice ale acestei acțiuni”, a declarat Juan Fernando López Aguilar (S&D, Spania), președintele Comisiei pentru libertăți civile și raportor.

În conformitate cu legislația UE, în cazul în care o țară terță nu elimină obligativitatea vizelor în termen de 24 luni de la data notificării oficiale a unei situații de lipsă de reciprocitate, Comisia trebuie să adopte un act juridic de suspendare a exonerării resortisanților săi de obligația de a deține viză pentru o perioadă de 12 luni. Atât Parlamentul European, cât și Consiliul ar putea formula obiecții cu privire la un astfel de act (articolul 290 alineatul (2) din Tratatul UE).

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Momentul istoric în care sonda Osiris-Rex ajunge pe suprafața asteroidului Bennu. Imagini în premieră de la NASA

Publicat

NASA a difuzat în premieră imagini cu momentul în care sonda Osiris-Rex ajunge pe suprafața asteroidului Bennu, aflat la 330 de milioane de kilometri distanță, pentru a colecta mostre de sol de suprafața acestuia.

Este „un moment istoric”, iar bucuria celor care au muncit la proiect este pe măsură.

Imaginile au fost filmate în 20 octombrie 2020 și arată câmpul vizual al camerei SamCam de pe sondă, în timp ce Osiris-Rex se apropie și atinge suprafața asteroidului Bennu.

Datele preliminare arată că brațul de eșantionare a atins suprafața asteroidului timp de aproximativ 6 secunde, după care sonda s-a îndepărtat de suprafață, potrivit NASA.

Scopul sondei a fost să colecteze cel puțin 60 de grame, poate chiar un kilogram din roca asteroidului.

Deoarece Bennu este un obiect spațial foarte primitiv, oamenii de știință spun că suprafața și praful ar putea deține indicii fascinante despre modul în care s-au format Soarele și planetele în urmă cu mai bine de 4,5 miliarde de ani.

Sonda Osiris-Rex, lansată în 2016, are dimensiunile unei furgonete. Ea va revenit pe pământ abia în 2023 cu materialele colectate.

Sursă: Digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

A crescut numărul de infecţii respiratorii acute. Câte persoane s-au vaccinat antigripal

Publicat

Vaccin, gripa

Numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute – gripă clinică, infecţii acute de căi respiratorii superioare (IIACRS) şi pneumonii – înregistrate la nivel naţional săptămâna trecută a fost de 47.636, cu 13,1% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară.

”Săptămâna 12 – 18 octombrie 2020 (S42/2020) – la nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 47.636, cu 42,7% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (83.076) şi cu 13,1% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (42.121)”, precizează joi Institutul Naţional de Sănătate Publică.

În aceeaşi săptămână au fost raportate la nivel naţional 5 cazuri de gripă clinică, comparativ cu 20 de cazuri înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut (S 42/2019).

Nu s-au înregistrat cazuri confirmate de gripă, informează INSP.

INSP menţionează că din statistici lipsesc datele de la DSP Bucureşti.

Până la data de 18 octombrie au fost vaccinate antigripal 187.253 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate