Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Grupul demisionarilor din PNŢCD Alba a încheiat un protocol de colaborare pentru alegeri cu USL. „Ţărăniştii autentici” au primit locuri pe liste

Publicat

Ţărăniştii din Alba au semnat, marţi, un protocol de colaborare pentru alegerile locale cu USL. Este vorba despre „ţărăniştii autentici”, conduşi de proaspăt demisul din PNŢCD Alba, Iuliu Hada, actualul preşedinte al Fundaţiei „Alianţa Naţională Creştin Democrată” (ANCD) Alba. Protocolul a fost semnat la Bucureşti de către Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, preşedintele Fundaţiei ANCD Alba, Iuliu Hada şi preşedintele şi fondatorul Fundaţiei ANCD, Victor Ciorbea.

Liberalul Florin Roman a subliniat că este vorba despre o colaborare USL cu „ţărăniştii autentici (Fundaţia ANCD – n.r.), nu cu fardaţii lui Pavelescu”. Protocolul presupune că „tărăniştii autentici” vor primi un loc eligibil pe listele Consiliului Local şi unul în Consiliul Judeţean pe listele USL şi vor susţine candidaţii USL la conducerea CJ şi a Primăriei. Acest protocol de colaborare a „ţărăniştilor autentici” din Alba cu USL este primul de acest gen care a fost semnat, la nivel naţional.

Iuliu Hada, preşedintele Fundaţiei ANCD Alba, a explicat că, pe scurt, protocolul de colaborare înseamnă că „ţărăniştii autentici” vor susţine USL la alegerile locale din iunie şi de asemenea, vor avea candidaţi pe listele Uniunii.

Preşedintele interimar al PNŢCD Alba, Alin Popa, s-a declarat împotriva protocolului, mai ales că Iuliu Hada, unul dintre iniţiatorii ideii protocolului ar fi promis „locul 8 pe lista Consiliului Local şi locul douăzeci şi ceva în Consiliul Judeţean, dar nu e sigur că aceste locuri sunt eligibile”. Alin Popa a adăugat că PNŢCD ar fi fost dispus, de mai multe ori, în trecut, să facă „alianţă” cu liberalii, însă acum „USL vrea să ne ia cu bucata”, precizând că ar însemna să funcţioneze sub tutela social-liberală.

Alin Popa a declarat de curând că, fără a fi un admirator al lui Aurelian Pavelescu, a acceptat funcţia de preşedinte interimar al PNŢCD Alba, pentru a da posibilitatea ţărăniştilor să candideze la alegerile locale sub sigla lor.

Candidaţi ANCD pe listele USL la alegerile locale

Pe de altă parte, surse din interiorul USL susţin că, pe listele Uniunii Social-Liberale pentru alegerile locale vor candida şi membri ai Fundaţiei ANCD Alba. Potrivit acestora, este vorba despre profesorul Nicolae Ota, care va candida la o funcţie de consilier judeţean şi de Vasi Petric,, candidat la Consiliul Local.

Contactat telefonic, Iuliu Hada, prezent la Bucureşti, nici nu a confirmat, nici nu a negat această posibilitate, argumentând că este o chestiune care ţine de „bucătăria internă” a ANCD: „Avem stabiliţi câţiva posibili candidaţi, însă va trebui să stabilim ordinea exactă. Poate fi Ota, poate fi Hada, poate fi oricine”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax