Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Grupul italian ENEL va pleca din România, din 2023. Care sunt motivele

Publicat

Grupul italian de utilități Enel și-a anunțat marți intenția de a pleca din România în 2023, arată strategia publicată de companie. Compania are în plan vânzarea de active în valoare de 21 de miliarde de euro la nivel global.

Compania transmite că ultimii trei ani au fost afectați de efectul combinat al epidemiei COVID-19, al conflictelor geopolitice și al evenimentelor meteorologice extreme legate de schimbările climatice, potrivit Aconomedia.

“Acest scenariu a sporit necesitatea unei tranziții energetice accelerate și a digitalizării, alături de reproiectarea și reechilibrarea lanțurilor de aprovizionare globale”, spun reprezentanții Enel

Planul prevede ieșirea din zone geografice care nu se pliază atât de bine pe strategia grupului. “Exit” din România în 2023 – acesta este planul prezentat de companie. Grupul vrea să iasă și din Peru și Argentina.

Enel are în plan reducerea datoriilor grupului de la 69 de miliarde de euro la 51-52 de miliarde, conform planului.

Grupul vrea să se concentreze pe șase piețe și să investească în jur de 37 de miliarde de euro în următorii trei ani, dintre care 60% în generarea de energie, servicii și clienți și 40% în rețele.

“La finalul acestui program vom fi o companie mai simplă, mai agilă”, a spus CEO-ul și directorul general al Grupului Enel, Francesco Starace.

Foto: Facebook, contul companiei

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax