Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Grupul Skepsis a iniţiat noi colaborări cu orașele Cugir și Năsăud, pentru promovarea teatrului albaiulian

Publicat

IMG_20160303_181419 Grupul Skepsis iniţiază noi proiecte de revitalizare a vieţii culturale şi îşi extinde activitatea prin noi colaborări cu oraşele Cugir şi Năsăud.

Venind în continuarea unui demers iniţiat acum un an de preotul Adrian Cebotari în scopul revitalizării vieţii culturale a comunităţii, Grupul Skepsis a susţinut sâmbătă 26 februarie, în localitatea Vinerea (Cugir) spectacolul „Cerere în Căsătorie” după A.P. Cehov în prezenţa unui public numeros şi a reprezentanţilor Primăriei Cugir – instituţie care a sprijinit realizarea evenimentului.

„Spectacolul i-a cucerit rapid pe cei peste 250 de spectatori din Cugir şi Vinerea, care au asistat cu sufletul la gură la lupta dintre sentimente şi dorinţa de avere. Momente de incertitudine, de încordare, de revoltă s-au amestecat cu momente umoristice, satirice şi ironice, puse în scenă cu măiestrie de către actorii Grupului Skepsis şi gustate din plin de public, indiferent de vârstă”, a transmis pr. Adrian Cebotari.

IMG_20160303_181400 Spectacolul a ajuns joi, 3 martie, şi la Năsăud, de această dată la invitaţia Primăriei oraşului Năsăud şi a Casei de Cultură „Liviu Rebreanu” din localitate, urmărind să redea comunităţii teatrul ca şi reper important în dezvoltarea viaţii socioculturale. A fost o întâlnire cu un public nou, provocat să guste pentru prima dată un spectacol de teatru cu skepsis. Emoţia colectivă a fost resimţită din plin, jocul actorilor transformând evenimentul într-o veritabilă întâlnire cu lumea teatrului lui Cehov. Peste 300 de persoane au umplut sala cu aplauze, râsete şi voie bună stârnite de comicul situaţiei.

Având în vedere impactul evenimentelor şi aprecierea exprimată de public, la solicitarea autorităţilor locale din Cugir şi Năsăud, Grupul Skepsis îşi va extinde activitatea prin iniţierea unor colaborări pe termen lung care să facă din spectacolele cu Skepsis o prezenţă obişnuită în viaţa comunităţilor susnumite.

Pentru a susţine formarea şi cultivarea tinerelor talente, în 2014 Asociaţia Grupul Skepsis a înfiinţat trupa DelArt, formată din elevi din mai multe licee din localitate interesaţi să aprofundeze cunoaşterea artei dramatice. Aceştia se pregătesc în cadrul Asociaţiei, dezvoltă proiecte culturale şi reprezintă Alba Iulia la evenimente adresate lor. În perioada 25-27 martie aceştia vor participa la Festivalul Naţional de Teatru „Amprente”, organizat la Braşov şi destinat promovării trupelor de elevi din România.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax