Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Grupul Skepsis participă la Festivalul Roman Porolissum de la Zalău. Va urca pe scenă cu spectacolul original „Osândirea lui Prometeu”

Publicat

Grupul Skepsis va reprezenta Alba Iulia la Festivalul Roman Porolissum de la Zalău, ediţia a X-a, unul dintre cele mai cunoscute şi mai mari festivaluri de profil din România. La invitaţia Primăriei Zalău, Grupul Skepsis va juca în fața spectatorilor spectacolul original „Osândirea lui Prometeu”, în regia lui Viorel Cioflică.

În perioada 25-26 iulie trupa Skepsis va fi prezentă la Zalău la Festivalul Roman Porolissum. Aceștia vor urca pe scenă, sâmbătă, 26 iulie, de la ora 15.30 pe scena din faţa casei de Cultură a Sindicatelor cu spectacolul original “Osândirea lui Prometeu”, o adaptare de Viorel Cioflică după nuvela cu acelaşi nume de Karel Kapec.

Spectacolul este unul cu caracter satiric, provocând publicul să asiste şi să delibereze asupra învinuirilor ce sunt aduse lui Prometeu de către confraţii săi, care îl judecă pentru descoperirea focului şi pentru alte pricini mai mult sau mai puţin întemeiate.

Evenimentele se succed cu repeziciune, verdictul fiind de fapt trasat de dinainte, spectacolul problematizând concepte vitale ale vieţii cotidiene: dreptate, autoritate, conformism social, compromis. Punctat de elemente de mişcare, efecte de cor antic şi pasaje muzicale inspirate din repertoriul muzicii antice greceşti, spectacolul instigă curiozitatea înspre şi meditaţia asupra revoltei titanului şi rezistenţei oamenilor la schimbare.

Distribuţia:

Apometeu – Elena Smeu Mare

Epimeteu – Bogdan Berar

Apimeteu – Răzvan Cociobea

Antimeteu – Ivaşcu mădălina

Aprodul – Zoltan Zlacski

Regia: Viorel Cioflică

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax