Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Gulyaş, muzică şi dansuri tradiţionale, în acest week-end, la Sărbătoarea Petrisatului

Publicat

A patra ediţie a Sărbătorii Petrisatului, localitate în care peste 90 la sută din populaţie este de naţionalitate maghiară, se desfăşoară în acest week-end. Mâncarea, dansurile şi muzica tradiţionale ungureşti nu vor lipsi de la acest eveniment organizat, sâmbătă, de Primăria Municipiului Blaj.

Gulyasul, muzica tradiţională maghiară şi dansurile sunt ingredientele sărbătorii petrifălenilor, aceasta având loc în centrul localităţii Petrisat. Manifestarea a început la ora 10.30, cu o paradă a husarilor şi cu o slujbă religioasă.     Pentru prima dată, în acest an, comunitatea din Petrisat îi sărbătoreşte pe toţi cei care împlinesc 25 de ani, respectiv 50 de ani de căsătorie neîntreruptă.

Petrecerea începe la ora 15.00, cu un program  artistic care cuprinde, printre altele,  momente  umoristice, întreceri sportive şi degustări de gulyas, totul încheindu-se cu un bal tradiţional.  Consiliul Local Blaj a alocat pentru organizarea acestui eveniment suma de 5.000 de lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax