Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Nu e păcăleală: De la 1 aprilie 2014 se introduce acciza de 7 eurocenți atât la benzină cât și la motorină

Publicat

De la 1 aprilie 2014 va fi introdusă acciza de 7 eurocenţi la benzină şi motorină. Dacă în urmă cu o săptămână Guvernul anunța amânarea intrării în vigoare a accizei la motorină cu încă trei luni din aprilie, luni a hotărât și introducerea pe acest carburant.

La sfârşitul anului trecut, preşedintele Traian Băsescu a anunţat că nu va promulga bugetul pe 2014 cu majorarea accizei la carburant, iar atunci transportatorii au anunţat că această creştere va fi inclusă în preţul motorinei, pe care o folosesc drept carburant. În acea perioadă Guvernul spunea că poate negocia cu FMI şi Comisia Europeană amânarea cu trei luni a datei de majorare a accizei la motorină, folosită de către transportatorii de marfă, şi aplicarea acesteia doar la benzină. Luni, Guvernul a anunțat aplicarea accizei și la motorină.

În funcţie de încasările din primele şase luni, se vor aplica reduceri de cheltuieli la unele ministere la prima rectificare din acest an.

Guvernul vrea ca board-ul FMI să aprobe două evaluări ale acordului preventiv al României, după ce preşedintele Traian Băsescu a refuzat să semneze ultimul memorandum, opunându-se astfel introducerii accizei suplimentare de 7 eurocenţi pe litru de carburanţi, document care încheia evaluarea derulată la finele anului trecut de FMI.

sursa: mediafax.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax