Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Guvern: Finanţare integrată pentru dezvoltarea localității Roșia Montană, o propunere până la sfârșitul anului. Proiecte cu fonduri europene şi resurse de la stat

Publicat

rosia montana Guvernul vrea ca până la sfârșitul mandatului să propună o abordare integrată pentru dezvoltarea localității Roșia Montană, a Văii Jiului și a zonei Moldovei, a transmis premierul Dacian Cioloș, luni, la deschiderea Forumului Administrației Publice Locale.

Potrivit primului-ministru, Executivul vrea să vină cu o abordare integrată pentru dezvoltarea Văii Jiului, dar și pentru Roșia Montană, „care a suscitat multe discuții”.

„Vrem să venim nu doar cu reguli și cu constrângeri, dar și cu proiecte de dezvoltare acolo.

Am avut, totodată, o discuție cu aleșii locali din regiunea Moldovei, pentru o dezvoltare integrată pentru această zonă. Deci pentru aceste trei zone, teritorii – Valea Jiului, zona Moldovei, Roșia Montană – intenția noastră este ca până la sfârșitul mandatului să vă propunem (…) abordări integrate de dezvoltare teritorială, care să pună împreună atât fonduri europene, cât și resurse de la bugetul de stat pentru a vă putea finanța proiectele.

Și sperăm ca de la aceste exemple în anii următori să se poată merge pe o astfel de abordare integrată și în alte regiuni ale țării”, le-a transmis premierul Cioloș participanților la Forumul Administrației Publice Locale, scrie Agerpres.

Prim-ministrul a vorbit și despre modul în care Guvernul vrea să sprijine autoritățile publice locale, făcând referire la necesitatea unei finanțări integrate.

„În primul rând o mai bună utilizare a fondurilor europene. Aici miniştrii care au în responsabilitate fondurile europene o să vă prezinte stadiul în care ne aflăm cu lansarea unor programe și cu pregătirea ghidurilor pe care le așteptați pentru a putea pregăti proiecte.

Avem aici cinci apeluri de proiecte unde autoritățile locale pot fi beneficiar, care au fost lansate deja de Ministerul Fondurilor Europene, dar și de MDRAP pe programul operațional regional. Ne dorim, totodată, să avem o mai bună coordonare a programelor cu finanțare europeană și a programelor cu finanțare de la bugetul de stat, astfel încât (…) să avem proiecte cu finanțare integrată, care să aducă mai multă claritate și mai multă simplificare pentru dumneavoastră”, a precizat Cioloș.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate