Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Guvern: O nouă obligaţie pentru firmele cu peste 50 de angajaţi

Publicat

Instituțiile publice și firmele cu peste 50 de salariați vor fi obligate să aibă un expert în egalitate de șanse, pentru combaterea violenţei de gen. Guvernul Dăncilă adoptă o prevedere legislativă în acest sens.

Anunțul a fost făcut, la începutul ședinței de Guvern de joi, de premierul Viorica Dăncilă.

„Vrem ca în România, egalitatea de șanse între femei și bărbați să fie efectiv asigurată. Cred că acest lucru este foarte important, ca urmare vom introduce obligaţia persoanelor juridice din sistemul public, dar şi din sectorul privat, care au peste 50 de salariaţi de a avea în structura de personal un expert în egalitate de şanse. Nu urmărim să încărcăm birocraţia cu noi funcţii, vrem ca această sarcină a experţilor să fie exercitată în mod activ şi util”, a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul a precizat că, prin acest act normativ, va fi reglementată şi noţiunea „violenţă de gen”, conform Convenţiei de la Istanbul.

„Vrem ca în cazurile de violenţă domestică, poliţistul să aibă dreptul de a acţiona imediat pentru protejarea victimei şi înlăturrea agresorului. Această măsură va putea fi aplicată în cazuri de pericol iminent la adresa securităţii şi sănătăţii victimei. Vom crea deci un intrument legal prin care violenţa în familie va fi drastic descurajată”, a afirmat premierul Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern.

sursă: digi24.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax