Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Guvern: OUG pentru diminuarea creșterii prețurilor la energie și materii prime, în domeniul Apărării. Este vizată și UM Cugir

Publicat

Guvernul aprobă, miercuri, o ordonanță de urgență pentru diminuarea efectelor creșterii prețurilor la energie și materii prime în domeniul Apărării, a anunțat premierul Nicolae Ciucă.

„Pe ordinea de zi se află un proiect de ordonanță de urgență prin care ne dorim să diminuăm efectele creșterii prețurilor la energie și materii prime, în domeniul industriei de apărare. În felul acesta, prin Ordonanța de urgență vom lua măsuri de ajustare a prețurilor în domeniul apărării și securității”, a spus Ciucă, la începutul ședinței de guvern.

La rândul său, ministrul Economiei, Florin Spătaru, a explicat că „pot fi acoperite o parte din creșterile necontrolate care nu puteau fi prevăzute la momentul contractării în industria de apărare”.

„În acest sens se impune o intervenție legislativă de urgență în vederea creării cadrului legal pentru ajustarea prețurilor contractelor de achiziție publică de produse și servicii specifice care nu intră sub incidența OUG 15/2021. Vom putea să ajustăm prețurile pentru contractele care sunt deja semnate sau în curs de derulare pentru o perioadă de 45 de zile”, precizează Spătaru.

Potrivit proiectului, prețul corectat prin ordonanță nu poate fi mai mic cu 50% și nu poate depăși cu mai mult de 50% valoarea prețului unitar stabilit la încheierea contractului/ acordului-cadru – pentru toate contractele subsecvente încheiate în baza acestuia.

sursa: mediafax.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax