Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Guvern: Românii pot circula în străinătate cu cărţile de identitate normale, emise după data de 31 decembrie 2023

Publicat

Guvernul a aprobat joi o ordonanţă care prevede că, până la punerea în circulaţie la nivel naţional a cărţilor de identitate electronice, românii pot circula în străinătate cu cărţile de identitate normale emise după data de 31 decembrie 2023.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, prin această Ordonanţa de Urgenţă adoptată de Guvern se modifică art.13 alin.(3) din OUG nr.97/2005, astfel încât şi cărţile de identitate emise după data de 31 decembrie 2023 să aibă în continuare valenţa unor documente de călătorie, scrie Agerpres.ro.

Citește și Cartea electronică de identitate în 2024. Cine poate beneficia gratuit și care sunt condițiile

Măsura este luată pentru a nu îngrădi dreptul la libera circulaţie a cetăţenilor până la punerea în circulaţie, la nivel naţional, a cărţii electronice de identitate.

Astfel, cărţile de identitate emise până la data de 31 decembrie 2023, aflate în termen de valabilitate, vor constitui document de călătorie în statele membre ale Uniunii Europene, precum şi în statele terţe care le recunosc ca document de călătorie, în condiţiile stabilite de reglementările europene.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax