Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Guvernu și-a asumat răspunderea în Parlament pe măsurile fiscale. Marcel Ciolacu: toată lumea va plăti în funcție de cât câștigă

Publicat

Guvernul Ciolacu și-a asumat răspunderea în Parlamentul României, în ceea ce privește măsurile fiscale. Asumarea răspunderii a avut loc marți, 26 septembrie, iar în timpul ședinței USR și AUR au protestat.

Pachetul de măsuri fiscal-bugetare pe care Guvernul îşi asumă răspunderea are ca obiectiv să reducă „risipa bugetară” şi să pună punct modului în care „cei puternici şi cu foarte mulţi bani se credeau de neatins”, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Premierul a subliniat că pachetul de măsuri a fost dezbătut îndelung şi reprezintă începutul unei reforme mai ample.

Marcel Ciolacu a mai anunţat că în următoarele săptămâni va fi demarat un proces de simplificare a legilor ţării.

CITEȘTE ȘI: Ordonanța austerității: Principalele modificări față de forma inițială. Creșteri de taxe și reduceri de posturi în administrație

În timp ce premierul Ciolacu, vorbea în plen, parlamentarii AUR au protestat în plen cu pancarte. „PNL, poți o zi fără Ciolacu șef”, „Măriți taxele ca să furați cu portbagajul”, „Ciolacu, ești pe drojdie?”, sunt câteva dintre mesajele afișate pe pancartele din plen.

Sursă foto: Facebook, Dan Barna

Ciolacu a spus că că prin acest act normativ toată lumea” va plăti în funcție de cât câștigă”.

Ce a spus premierul Marcel Ciolacu

„Vă spun cu toată responsabilitatea: de astăzi, s-a terminat cu dubla măsură! S-a terminat cu privilegiile la stat! S-a terminat cu excepţiile peste excepţii din mediul privat! Şi mai ales – s-a terminat cu banii făcuţi uşor din evaziune fiscală! La fel ca toţi românii, şi eu m-am săturat de ipocrizie.

M-am săturat să aud că dacă nu ai privilegii, dacă nu eşti şef la stat, atunci nu mai poţi munci. Sau că, dacă nu ai ajutoare de stat, subvenţii ori facilităţi fiscale, atunci dai faliment sau ai voie să încalci legea.

M-am săturat să văd că unii îşi încasează lună de lună salariul, fără să aibă vreo performanţă, în vreme ce alţii trebuie să muncească pe rupte pentru acel salariu. M-am săturat să văd cum unii îşi pot plăti corect toate taxele, contribuţiile şi impozitele, iar alţii urlă ca din gură de şarpe că nu se poate să fii corect! Trebuie să înţelegem cu toţii că, aşa cum a fost până acum, statul român nu poate merge mai departe!

Nu mai putem să ne minţim unii pe alţii, nu mai putem să ne facem că facem, nu mai putem să cerem mereu… fără să dăm nimic în schimb! Trebuie să punem tot sistemul pe baze corecte şi echitabile pentru toţi cei care muncesc, indiferent unde muncesc – la stat sau la privat!”, a spus Marcel Ciolacu, marţi, în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru angajarea răspunderii Guvernului pe proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare.

Premierul a subliniat că pachetul de măsuri a fost dezbătut îndelung şi reprezintă începutul unei reforme mai ample.

„Ele nu sunt o simplă reacţie la nevoile de acum ale statului. În ultimele lui, am avut un dialog public consistent şi ne-am întâlnit cu toţi cei care au avut ceva de spus pe această temă.

Astăzi îmi asum răspunderea pentru un set de măsuri, dar suntem abia la începutul unei reforme mai ample, care înseamnă de fapt o reaşezare a statului pe baze mult mai corecte şi echitabile. Este un efort naţional al României din 2023, pentru a avea o economie mai puternică şi a trăi mai bine şi în 2025 şi în 2030.

A fost o dezbatere pe care nu o mai puteam amâna. De aceea, am mers înainte cu mult curaj, curaj care – din păcate! – a lipsit în ultimii ani în materie de reforme. Pentru că timpul nu are răbdare cu noi.

Eu nu vreau să văd o nouă generaţie îndatorată, doar pentru că noi pierdem aceşti ani fără să facem nimic!”, a transmis Ciolacu.

În următoarele săptămâni va fi demarat un proces de simplificare a legilor ţării

„Ştim că românii vor un stat mai implicat şi mai eficient, cu servicii publice mai bune, susţinute de o economie dinamică.

În următoarele săptămâni vom demara un proces de simplificare a legilor ţării, astfel încât toate eforturile făcute de românii care muncesc, de sectorul privat şi de statul român să poată fi valorificate la justa valoare şi aşteptare a tuturor românilor.

Echilibrarea sistemului fiscal şi legi mai bune înseamnă apropierea de ceea ce numeam, acum câţiva ani, o ţară ca afară.

Dar aceste obiective nu pot fi atinse fără organizare, fără simplificare sau fără un buget mai puternic al statului, care să-i ajute pe toţi românii să treacă cu bine peste crizele cu care ne confruntăm şi noi, dar şi celelalte state din Europa şi din restul lumii”, a precizat Ciolacu.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 27.09.2023 at 12:10

    La spus lucruri bune vă pricepeţi. Ca dovadă să luam discursul lui Dragnea la tv-ul de partid după ce a devenit prim ministru. Fără cusur, formidabil, dar când s-a trecut la pus în practică, ioc. Cred că acelaşi ioc ne aşteaptă şi de la tine. Voi la dispărutul banilor vă pricepeţi şi atât.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax