Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Guvernul a adoptat AMÂNAREA depunerii declarației de beneficiar real. Ministru: Este o soluție temporară

Publicat

Guvernul a adoptat în ședința de joi proiectul de Ordonanță de Urgență a Guvernului pentru prelungirea unor termene privind depunerea unor documente prevăzute în sarcina persoanelor juridice înregistrate la Registrul Comerțului, anunță Ministerul Economiei.

Ordonanța stabilește termenul pentru depunerea declarației anuale de beneficiar real în anul 2021 la data de 1 octombrie, indiferent de data aprobării situațiilor financiare anuale.

Menționăm că declarația anuală de beneficiar real a fost reintrodusă prin Legea nr. 101/2021 cu un termen de depunere de 15 zile de la data aprobării situațiilor financiare anuale.

Acest termen scurt a fost introdus chiar în perioada în care persoanele juridice obligate să depună declarația anuală de beneficiar real aprobă situațiile financiare anuale.

Acest lucru a generat incertitudine cu privire la obligațiile de declarare ale persoanelor juridice prin raportare la momentul aprobării situațiilor financiare și cel al intrării în vigoare a Legii nr. 101/2021.

Ordonanța de Guvern adoptată răspunde atât nevoii ca la sfârșitul perioadei de raportare Registrul beneficiarilor reali să colecteze datele tuturor persoanelor juridice supuse raportării, cât și ca această colectare să aibă loc într-o fereastră de timp previzibilă și rezonabilă, indiferent de momentul aprobării situațiilor financiare anuale, precizează instituția.

Ministrul Economiei precizează că amânarea e doar o soluție temporară.

„Aceasta este doar o soluție temporară pentru o obligație inutilă reintrodusă brusc pentru toți antreprenorii, chiar și acolo unde e redundantă și statul deține deja datele cerute. Ne luptăm în continuare pentru a putea reveni la modelul anterior, practicat cu succes în Austria și alte țări din Europa”, conchide Năsui.

Sursă: Cluj24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax