Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Guvernul a alocat 1,5 milioane de lei pentru refacerea unor drumuri distruse de inundații în județul Alba

Publicat

Guvernul a aprobat în ședința de joi alocarea a peste 1,5 milioane de lei pentru refacerea unor drumuri distruse de inundații în județul Alba. 

Prefefectul de Alba, Nicolae Albu, spune că aceasta este a treia tranșă de bani destinată înlăturării efectelor inundațiilor în județ. 

Cea mai mare sumă, 1,169 milioane de lei, va merge către refacerea unor drumuri din comuna Șugag. ESte vorba despre două drumuri comunale, un drum forestier și 17 podețe.

Citește și FOTO-VIDEO: Rupere de nori la Dobra. Viitura a afectat mai multe case și a inundat drumul pe aproximativ 300 de metri

405.000 de lei vor ajunge la comuna Sălciua, pentru refacerea unui drum comunal.

În total, Guvernul a aprobat joi 4,794 de milioane de lei din Fondul de intervenție la dispoziţia Executivului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru localități din cinci județe afectate de calamităţi naturale.

Fondurile vor ajunge, pe lângă Alba și în Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș și Timiș.

Banii vor fi utilizați pentru refacerea infrastructurii hidrotehnice, a terasamentelor și malurilor de apărare, a drumurilor județene și comunale, a podurilor, podețelor, digurilor și punților pietonale.

Sumele alocate au fost stabilite în baza evaluărilor făcute de autoritățile administrației publice locale, Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă şi Instituţiile Prefectului din cele cinci județe.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate