Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Guvernul a alocat 700.000 de lei pentru organizarea manifestărilor de Ziua Națională a României, la Alba Iulia

Publicat

Guvernul României a alocat fonduri în valoare de 700.000 lei pentru organizarea la Alba Iulia a manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României și a marcării Revoluției din 1989. 

În cadrul ședinței de guvern desfășurată joi, 23 noiembrie, s-a aprobat proiectul de hotărâre întocmit de prefectul Nicolae Albu și președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, la solicitarea autorităților județene și locale privind alocarea unor fonduri necesare organizării la Alba Iulia a manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României și marcării Revoluției din 1989.

Vezi și 1 Decembrie 2023 la Alba Iulia: Programul OFICIAL pentru Ziua Națională

Prin adresa Instituției Prefectului – Județul Alba nr. 13352/G/SC/02.11.2023, a fost solicitată suma de 700 mii lei din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023, destinată organizării evenimentelor prilejuite de Sărbătoarea Națională a românilor: servicii tehnice, expoziții tematice, spectacole culturale cu liber acces la acțiunile culturale pentru publicul larg, lansări de carte, simpozioane și colocvii pe teme istorice și patriotice, etc.

Municipiul Alba Iulia a fost și este un oraș de importanță națională, locul și păstrătorul momentului nașterii ca națiune a românilor, locul în care s-a consfințit și statuat unitatea acestui popor în spațiul Carpato-Danubiano-Pontic.

„Putem spune că la Alba Iulia, la data de 1 Decembrie 1918 s-au pus bazele unei noi politici naționale, a unei adevărate Charte a drepturilor și libertăților pentru toți cetățenii României Mari, indiferent de naționalitate. Din acest punct de vedere, Alba Iulia a fost de-a lungul a două milenii o capitală, o reședință administrativă respectabilă și onorabilă, cu impact major în evoluția noastră ca stat și națiune.

Revoluția din 1989 constituie un alt eveniment marcant din istoria poporului român. Revoluția în județul Alba a început la Cugir în 21 decembrie 1989 și a cuprins Alba Iulia și localitățile învecinate.

Pornind de la aceste considerente, se propune organizarea, la Alba Iulia, a unei serii de evenimente și manifestări în perioada 30 noiembrie – 2 decembrie 2023, care să creeze, peste ani, o punte între trecut și prezent, respectiv în perioada 21 – 28 decembrie 2023”, au transmis reprezentanții Prefecturii Alba.

În cadrul recentei ședințe a Colegiului Prefectural al județului Alba, prefectul Nicolae Albu a solicitat reprezentanților instituțiilor cu atribuții în domeniul siguranței și ordinii publice să intensifice măsurile de ordine şi siguranţă publică şi să suplimenteze efectivele, care vor acționa în zonele cu aglomerări de persoane.

Prefectul Nicolae Albu a insistat referitor la asigurarea căilor de acces, având în vedere că în municipiul Alba Iulia se desfășoară ample lucrări de modernizare a infrastructurii, astfel încât, indiferent de numărul oaspeților veniți în orașul nostru, aceștia să poată circula în condiții corespunzătoare.

Col. Tudor Pașca, Inspectorul șef a Inspectoratului Jandarmi Județean de Alba, a precizat faptul că pe perioada desfășurării manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României, vor fi sprijiniți și de colegii de la Târgu Mureș, care vor deplasa efective în Alba Iulia.

Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a tuturor evenimentelor din spațiul public, jandarmii alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu – IPJ Alba, ISU Alba, Poliția locală – vor întreprinde eforturi pentru asigurarea măsurilor de ordine publică la nivelul municipiului Alba Iulia.

Echipe ale celor trei structuri de ordine publică vor fi prezente în zonele intens circulate, Inspectorul șef al IPJ Alba, cms. șef Florin Dogaru precizând că se acționează în sistem integrat pentru asigurarea desfășurării sărbătorii românilor în condiții optime.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax