Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Guvernul a aprobat 2.200 de posturi noi în Educație. Unde se vor putea face angajări în perioada următoare

Publicat

Peste 2000 de posturi noi au fost aprobate de Guvern în învățământul preuniversitar. Este vorba despre suplimentarea posturilor pentru funcționarea școlilor, grădinițelor și creșelor.

Prin Hotărârea de Guvern aprobată vineri, a fost suplimentat cu 2.200 numărul posturilor din învățământul preuniversitar de stat, inclusiv învățământul special, centrele județene de resurse și asistență educațională/Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională, a anunțat Executivul.

Posturile sunt necesare pentru preluarea creșelor în sistemul de învățământ și pentru acoperirea deficitului de personal didactic în școlile și grădinițele în care a crescut numărul de formațiuni și pentru implementarea Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 350 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat, potrivit sursei citate.

Potrivit proiectului inițial, citat de edupedu.ro, a fost anunțată suplimentarea cu 3.500 de posturi. În document se preciza că posturile înființate vor fi ocupate de personalul din creșele transferate la primării – circa 1.900 de persoane, plus noi angajări la CJRAE/CMBRAE – instituții prevăzute pentru desființare în proiectul legii învățământului preuniversitar. Alte angajări erau de mediatori școlari, profesori itineranți și șoferi pentru microbuzele prevăzute pentru transport școlar în PNRR.

În varianta aprobată în 16 septembrie de Guvern, numărul de posturi este de 2.200 și personalul angajat ar urma să fie alocat și școlilor unde se desfășoară programul masă caldă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax