Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Guvernul a aprobat aproape 1000 de posturi noi pentru Agenţia Națională de Îmbunătățiri Funciare, ce are filială şi în judeţul Alba

Publicat

irigatii Guvernul a aprobat miercuri prin ordonanţă de urgenţă suplimentarea cu 995 a numărului de posturi de la Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) şi filialele teritoriale. Schema de personal a acestei instituții ajunge astfel la 2.495 de salariați. Cheltuiala în plus de la buget este de 19,683 milioane de lei.

Guvernul transmite într-un comunicat de presă că măsura a fost luată în condițiile în care prin OUG nr.82/2011 numărul de posturi din cadrul acestei instituții s-a redus de la 5.000 de angajați, la 1.500 şi că din această cauză au fost probleme în activitatea ANI.

Acestea se referă la imposibilitatea funcționării stațiilor de pompare pentru irigații și desecare, în condiții de siguranță și conform solicitărilor producătorilor agricoli, imposibilitatea urmăririi permanente a stării tehnice a amenajărilor de îmbunătățiri funciare şi nerespectarea regulamentelor de exploatare la construcțiile hidrotehnice.

Potrivit Guvernului, aceste disfuncționalități au adus prejudicii infrastructurii de îmbunătățiri funciare prin degradarea și scoaterea din funcțiune a infrastructurii de desecare și apărare împotriva inundațiilor, colmatări ale cursurilor de apă, reducerea capacităților hidroenergetice etc.

De asemenea, actul normativ stabilește că se aprobă anual cuantumul tarifului de îmbunătățiri funciare de către Consiliul de de conducere al ANIF, la propunerea directorului general al acestei instituții.

Potrivit analizei cu privire la cheltuielile pe care le implică aplicarea acestui act normativ, rezultă o cheltuială anuală totală cu personalul de 19,683 milioane de lei.

Însă, prin activitatea personalului angajat suplimentar se vor reduce anual cheltuielile înregistrate în prezent cu paza infrastructurii de îmbunătățiri funciare și cele de mentenanță a stațiilor de pompare cu suma de 26,592 milioane de lei. Prin urmare, rezulta un impact financiar pozitiv asupra bugetului general consolidate, transmite sursa citată.

Neaplicarea în regim de urgență a măsurilor incluse în acest act normativ ar aduce prejudicii amenajărilor și lucrărilor de îmbunătățiri funciare din proprietatea publică a statului, funcționării acestora, îngreunând accesul direct sau indirect al locuitorilor din mediul rural la lucrările de îmbunătățiri funciare, se mai arată în documentul citat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax