Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Guvernul a aprobat certificatul digital cu doza booster pentru călătorii în UE. Valabilitate prelungită și la cele cu două doze

Publicat

Guvernul a aprobat certificatul digital cu doza booster pentru călătoriile în UE. Totuși, măsura nu afectează valabilitatea certificatului cu două doze pe teritoriul național ceea ce înseamnă că documentul poate fi folosit în continuare la restaurante, magazine și evenimente.

Andrei Baciu, secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătății, a anunțat joi că, în cazul persoanelor care au schema completă de vaccinare și nu au trecut mai mult de 270 de zile de la imunizare, certificatul este valid.

Dacă termenul a fost depășit, certificatul nu mai poate fi folosit la călătoriile în UE. Totuși, măsura nu afectează valabilitatea certificatului în interiorul României.

„Dacă au trecut 270 de zile este necesară doza de booster… Vizează doar partea de călătorii în UE, nu afectează modul cum funcționează societatea în interiorul țărilor membre”, a explicat Baciu.

De asemenea, Guvernul a decis să prelungească până la 31 decembrie 2022 valabilitatea certificatului digital.

„Pentru a adapta măsurile la situația epidemiologică s-a decis prelungirea pentru certificatele digitale pe care le folosim în România”, a precizat Andrei Baciu.

Inițial, certificatul digital trebuia să expire la 30 iunie, așa cum s-a stabilit în UE.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax