Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Guvernul a aprobat majorarea plăţilor pentru gărzile medicilor. Iolu: „Vor fi creșteri de la 65% la 100%”

Publicat

medici spital

medici Guvernul a aprobat majorarea plăţilor pentru gărzile medicilor. Purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu, a anunţat, miercuri, că a fost aprobată hotărârea în acest sens.

„A fost aprobată o hotărâre de guvern la propunerea Ministerului Sănătății pentru plata gărzilor. Astfel, începând cu 1 octombrie, plata gărzilor făcute de cadrele medicale va putea fi majorată, așa cum a stabilit deja Guvernul prin ordonanță de urgență. Astăzi au fost luate măsurile legislative necesare pentru operaționalizarea plății gărzilor cadrelor medicale la nivelul majorat, prin adoptarea unei hotărâri de guvern. Vor fi creșteri de la 65% la 100% ale cuantumului de plată a gărzilor cadrelor medicale”, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu.

Reamintim că ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a precizat, la începutul lunii septembrie, că un medic primar cu o vechime de peste 20 de ani va primi 800 de lei pentru o gardă pe timpul săptămânii şi 1.200 de lei pentru o gardă în weekend.

Potrivit ministrului, un rezident de anul 3, dintr-o unitate clinică, cu un spor de 50%, care este minimum pentru timpul săptămânii, va avea acum o plată netă de 257 de lei, în timpul săptămânii. De asemenea, la o gardă pe timpul weekendului, dacă e luat în calcul un spor de 100%, suma e de 547 de lei. La un nivelul minim al sporului, suma este de 411 lei.

Vlad Voiculescu a mai anunțat că pentru personalul care se îngrijește de arși va exista un spor suplimentar. Acesta va fi de 100%. Astfel, pentru eliminarea unor inechități existente, se prevede acordarea unor sporuri pentru condiții deosebit de periculoase pentru personalul care lucrează în secții și compartimente de oncologie medicală, oncologie pediatrică, radioterapie hematologie oncologică, și arși similar cu cele ale altor categorii de personal.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax