Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Guvernul a aprobat memorandumul de sprijin pentru firmele din HoReCa. Ajutor de stat de 20% din pierderile cifrei de afaceri

Publicat

Guvernul a adoptat memorandumul pentru instituirea schemei de ajutor de stat pentru compensarea pierderilor suferite de companiile din domeniul Horeca, industria ospitalității și agențiilor de turism în cuantum de 20% din pierderile cifrei de afaceri. Măsura va fi anunțată Comisiei Europene, care trebuie să își exprime punctul de vedere în legătură cu ajutoarele de stat acordate de țările membre. 

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească firmele, potrivit acestuia, țin de codul CAEN după care operează, iar operațiunile de solicitare a ajutorului se vor desfășura online.

”Este vorba despre o schemă de ajutor de stat. Lucrăm de ceva timp la minister pentru finalizarea acestei scheme, astăzi am dat un Ok pe o variantă aproape de final.

Procedura va fi în felul următor: probabil că vom aproba un memorandum în Guvern cu schema de finanțare ca să putem ulterior notifica Comisia Europeană, pentru că orice ajutor de stat trebuie notificat și obținută aprobarea, după care vom avea ordonanța de urgență de aprobare a acestei scheme de ajutor de stat. Este vorba despre 20% pentru pierderea suferită la cifra de afaceri …

Practic ajutăm companiile din HoReCa pentru pierderile suferite în anul 2020”, a spus ministrul Economiei, Virgil Popescu.

”În funcție de codul CAEN autorizat vor fi eligibili pentru a primi acest ajutor de stat din pierderea cifrei de afaceri. Ceea ce este foarte important, nu mai vrem să plimbăm antreprenorul între agențiile statului, să se ducă să își ia un certificat fiscal dintr-un loc, un cazier judiciar din alt loc, deci totul se va face din fața calculatorului”, a mai spus ministrul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax