Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Guvernul a aprobat peste 600 milioane lei pentru plata beneficiarilor de fonduri europene, împrumut de la Trezoreria Statului

Publicat

Guvernul României a aprobat în şedinţa de miercuri un nou împrumut de la Trezoreria Statului pentru a pune la dispoziţia Autorităţilor de Management ale programelor operaţionale resursele necesare pentru plata beneficiarilor de fonduri europene. Este vorba despre suma de peste 600 milioane de lei, din care 220 de milioane lei sunt rezervaţi Programului Operaţional Regional.

“În şedinţa de astăzi, Guvernul României a aprobat alocarea a peste 600 milioane de lei pentru plata beneficiarilor de fonduri europene. Această sumă reprezintă un sprijin considerabil pentru beneficiari, care vor accesa mai rapid banii de care au nevoie pentru a continua implementarea proiectelor. Sumele plătite beneficiarilor vor fi cerute ulterior Comisiei pentru a fi rambursate ţării noastre”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Împrumutul aprobat în şedinţa de Guvern miercuri va fi folosit pentru efectuarea de plăţi către beneficiarii de fonduri contractate prin intermediul a patru programe: Programul Operaţional Regional, Programul Operaţional Sectorial Mediu, Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, respectiv Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative.

Pentru efectuarea de plăţi către beneficiarii Programului Operaţional Regional au fost alocate fonduri în valoare de 220 milioane de lei.

Pentru decontarea cheltuielilor efectuate de beneficiarii Programului Operaţional Sectorial Mediu a fost alocată o sumă de peste 200 milioane de lei, iar pentru cele făcute de beneficiarii Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice – 180 milioane de lei.

Totodată, pentru plata beneficiarilor Programului Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative au fost alocate fonduri în valoare de 6 milioane de lei.

Împrumutul de la Trezoreria Statului va fi rambursat de către Autorităţile de Management din sumele încasate de la Comisia Europeană.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax